Carl Pei: ‘Geruchten over OnePlus Mini zijn onzin’

OnePlus

Gisteren doken geruchten de kop op dat OnePlus zou werken aan een kleine variant van zijn vlaggenschip: de OnePlus 3 Mini. ‘Niets van waar’, zo laat topman Carl Pei weten via Twitter.

OnePlus is waarschijnlijk geen onbekende fabrikant onder smartphoneliefhebbers. In 2014 lanceerde het zijn eerste flagship killer: de OnePlus One. Het toestel had specificaties die vergelijkbaar waren met andere high-end telefoons van die tijd, zoals de iPhone 6, maar dan voor een fractie van de prijs. Enige keerzijde was dat je over een invite moest beschikken om deze smartphone te kopen. Er een bemachtigen was makkelijker gezegd dan gedaan.

De daaropvolgende jaren onthulde de Chinese smartphonemaker nog enkele andere smartphones, waaronder de OnePlus 2 en OnePlus X. Van deze laatste is nog slechts een beperkte voorraad en OnePlus heeft medegedeeld dat het niet van plan is om deze aan te vullen. Oftewel, op is op. Half juni deed het bedrijf zijn nieuwste vlaggenschip uit de doeken: de OnePlus 3. Deze uitvoering verkoopt dusdanig goed dat OnePlus zich genoodzaakt ziet om in Europa en Hong Kong een tijdelijke verkoopstop in te stellen die van 8 augustus tot en met 12 september duurt. De smartphonemaker wil deze tijd gebruiken om de voorraad weer opnieuw aan te vullen voor toekomstige kopers. Dat wil zeggen, als ze in de tussentijd niet bij een ander een nieuwe smartphone hebben gekocht.

OnePlus 3 Mini

Gisteren doken uit het niets specificaties van een onbekend toestel op in de database van GFXbench. Deze was bekend als de OnePlus 3 Mini, een kleinere variant van het huidige vlaggenschip dat net zo krachtig is als zijn grote broer. Volgens de benchmark heeft het toestel een 4.6 inch scherm met FHD-resolutie, Qualcomm Snapdragon 820, Adreno 530 GPU, 6GB RAM, 64GB intern geheugen, 16 en 8 megapixelcamera, NFC- en GPS-chip. Kortom, dezelfde specificaties als de OnePlus 3, maar dan met een kleiner scherm.

Carl Pei, oprichter en CEO van OnePlus, probeert via Twitter voor eens en altijd de geruchten te ontkrachten. Zijn verklaring is kort en krachtig: er klopt niets van het bericht.

Hoe de OnePlus 3 Mini in de database van GFXbench terecht is gekomen is een goede vraag. Alle toestellen die we hier voorbij zien komen zien we vroeg of laat in de winkels verschijnen. Misschien is het een testmodel of prototype dat uiteindelijk geschrapt is. Hoe het ook zij, ga er maar van uit dat we hem nooit te zien zullen krijgen.

Geheel onverwacht is de uitspraak van Carl Pei niet. Bij de onthulling van de OnePlus 3 zei de hoogste baas al dat het bedrijf zich dit jaar enkel zou richten op de nieuwe flagship killer en het geen plannen had om andere telefoons te lanceren. De tweet van Pei is opnieuw een bevestiging van zijn eerdere uitspraak.

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones