CCA onderzoek accu uitval, Apple onder druk in China

CCA onderzoek accu uitval, Apple onder druk in China

De China Consumer Agency (CCA) heeft talloze rapporten ontvangen van Chinese iPhone gebruikers over uitvallende batterijen terwijl de accu verre van leeg is. De Chinese waakhond zit achter twee grote terugroep acties door leveranciers in China. Zal Apple volgen?

Het zit Apple niet mee in China. Naast talloze lokale ‘vlaggenschip’ fabrikanten voor weinig geld en afnemende vraag naar high-end toestellen, wordt het merk ook geplaagd met merk rechtszaken. Nu heeft de China consumenten waakhond CCA haar oog op het merk gericht.

China Consumer Agency, CCA

De CCA is een consumenten waakhond uit Peking die geschillen beslecht voor de rechten van de Chinese consument. CCA is niet zomaar een Chinese toezichthouder. De waarhond vertegenwoordigt de Chinese consument en is gespind op dubbele standaard van buitenlandse bedrijven. Sinds de zomer heeft de CCA al twee buitenlandse bedrijven gedwongen hun producent terug te roepen. Zowel IKEA al Samsung hebben dit jaar al te maken gehad met de CCA. Beide hadden namelijk in andere landen producten teruggeroepen, maar niet in China.

Accuproblemen iPhone 6 en iPhone 6s

De waakhond merkte een stormvloed aan klachten op Chinese social media over Apple-producten. Uit verschillende rapporten in China blijkt dat iPhone 6 en iPhone 6s toestellen onverwacht afsluiten terwijl er nog ruim voldoende batterijcapaciteit aanwezig is. De Chinese toezichthouder heeft Apple geconfronteerd met de meldingen.

In een open brief aan Apple vraagt de CCA om reactie: “In het licht dat de Apple iPhone 6 en iPhone 6s mobiele telefoons in China een groot aantal gebruikers hebben, en het aantal mensen die dit probleem hebben gemeld nogal veel is, heeft de waakhond reeds een vraag bij Apple neergelegd.” De CCA is van mening dat Apple de gemelde problemen zou moeten onderzoeken.

iPhone 6 en 6S

Apple’s reactie op de CCA

Vandaag heeft Apple gereageerd. Het Amerikaanse bedrijf heeft de ThePaper.cn, een nieuwssite in handen van de Chinese staat, gemeld dat Apple een klein aantal iPhone 6 eigenaren helpt en het bedrijf in contact is met een overheidsorgaan dat klanten helpt, vermoedelijk de CCA.

De China consumenten waakhond heeft een reputatie opgebouwd met het bestrijden van de dubbele moraal in China. De waakhond strijdt tegen buitenlandse bedrijven die de Chinese consumenten niet respecteren. Is Apple het volgende doelwit?

Apple heeft het lastig in China

Eerder dit jaar heeft Apple analist Milunovich ons al gewaarschuwd. Eén van de grote gevaren voor Apple, is China. Het merk heeft een enorme groei laten zien in China, vorig jaar nog zagen we groei percentages van 70%. Dit jaar zien we zelfs een omzetdalingen van 26% in april. In China zien lokale merken als Huawei, Oppo en Vivo een gigantische groei terwijl de vraag naar high-end smartphones met 6% daalt. De accuproblemen van de iPhone 6 en 6s gaan Apple helaas niet helpen met het terug winnen van marktaandeel.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones