12 april 2014 door in Blackberry.

BlackBerryBlackBerry sluit niet uit om te stoppen met het maken van smartphones als het bedrijf niet op korte termijn winst gaat maken met deze tak. Dat stelt directeur John Chen in een interview met Reuters.

Uit de kwartaalcijfers van maart blijkt dat BlackBerry op dit moment nog maar 37% van de totale omzet verdient aan de productie en de verkoop van smartphones. De CEO van het Canadese bedrijf treedt niet in detail, maar gaat er van uit dat het wel mogelijk moet zijn om winst te kunnen maken met de ruim 10 miljoen smartphones die jaarlijks verscheept worden.

Beveiliging

Chen zegt dat het bedrijf zich vooral focust op de levering van beveiligingssoftware aan bedrijven. Hij denkt dat daar, mede door de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden, steeds meer vraag naar komt. De software die het bedrijf zal leveren zal gericht zijn op beveiliging en dat is de chatapplicatie van BlackBerry (BBM) ook. “We gaan niet de strijd aan met WhatsApp, wij gaan ons meer richten op beveiligde communicatie, beveiligd chatten.”, aldus Chen in het interview.

Snel ingrijpen

De topman noemt snel ingrijpen noodzakelijk. Het laatste kwartaal leed BlackBerry een verlies van 423 miljoen dollar. De omzet daalde met 64% naar minder dan 1 miljard dollar. BlackBerry is momenteel dan ook geld aan het ‘verbranden’ en volgens Chen kan dat zo niet doorgaan. Eerder sloot het bedrijf al een deal met Foxconn om de goedkopere BlackBerry-10 te produceren, maar de verkoop van dat toestel verliep minder goed dan gehoopt. De telefoons met het oude BlackBerry OS 7 worden nog altijd meer verkocht.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones