CEO Wileyfox: ‘Voortbestaan is niet langer in geding’

CEO Wileyfox: ‘Voortbestaan is niet langer in geding’

Wileyfox is van de ondergang gered. Michael Coombes, CEO van Wileyfox, zegt dat zijn bedrijf blijft voortbestaan. Wel wordt er flink geherstructureerd worden. Coombes laat in het midden hoe hij denkt de problemen op te lossen.

Vorige week meldden we nog dat Wileyfox aan de rand van de financiële afgrond verkeerde. Volgens een oud-medewerker van de Britse smartphonemaker zou het bedrijf financiële problemen hebben en er daarom twee curatoren zijn aangesteld. Over surseance van betaling werd weliswaar niet gesproken, maar als je business onder curatele staat is de volgende stap veelal faillissement. Tenzij de curatoren en bedrijfsvoering er in slagen om een geldschieten of overnamekandidaat te vinden.

Inmiddels zijn we een week verder en is er meer bekend over de positie waarin Wileyfox zich verkeert. De penibele situatie werd veroorzaakt door het omvallen van de Russische bank Promsvyazbank (PSB) vorig jaar december. De bank werd weliswaar gered door een kapitaalinjectie van de Russische Centrale Bank. Een voorwaarde was echter dat PSB niet langer kredieten mocht verstrekken aan niet-Russische bedrijven. Daardoor kwam de moedermaatschappij van Wileyfox, Meridan Capital Partners, in de financiële problemen. En op zijn beurt dus Wileyfox Europe Limited.

Herstructurering

Coombes zegt dat het omvallen van de bank als een grote verrassing kwam en zijn bedrijf daar niet op voorbereid was. Om herhaling in de toekomst te voorkomen gaat Wileyfox de boek herstructureren. Details hierover kan of wil de topman niet geven op dit moment. Het gerucht gaat dat de herstructurering al in volle gang is en er daardoor vijftig medewerkers op straat staan. Coombes wil het bericht niet bevestigen of ontkennen. Wel zegt de topman toe dat de klantenservice overeind blijft en dat klanten te allen tijde met vragen bij de helpdesk terecht kunnen. De geplande releases, waaronder de Wileyfox Pro met Windows 10 Mobile, gaan gewoon door, zo belooft Coombes.

Robert de Hoo, Country Manager Benelux van Wileyfox, bevestigde afgelopen week tegenover Tweakers.net dat er een herstructurering plaatsvindt. Volgens hem heeft de herstructurering alleen betrekking op Wileyfox Europe Limited en staat Wileyfox International Limited daar los van.

Over Wileyfox

Wileyfox is een Britse smartphoneproducent die in 2015 haar eerste smartphones lanceerde: de Wileyfox Swift en Wileyfox Storm. Het zijn relatief goedkope smartphones met specificaties waar de gemiddelde smartphonegebruiker prima mee uit de voeten kan. In 2016 breidde de smartphonemaker haar assortiment uit met maar liefst vijf nieuwe toestellen: de Spark, Spark XSpark PlusSwift 2 en Swift 2 Plus.

Bekijk het laatste nieuws over Wileyfox:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones