China maakt in de 1e helft 2016 al 687 mln smartphones

China smartphone

Het is bekend dat China veel mobiele telefoons maakt, heel veel. Volgens statistieken uit China’s telecommunicatie-industrie heeft China, in het eerste half jaar van 2016, ruim 966 miljoen gsm-eenheden geproduceerd.

De Chinese mobiele telefoons veroveren de wereld. Zagen we eerst nog een enkele Chinese fabrikant in de top 5 van smartphone fabrikanten. De laatste metingen van verscheepte smartphones gaven wel drie fabrikanten een plek in de top 5, Huawei, Oppo en Vivo. Plekken die de fabrikanten niet snel zullen afstaan. Het aantal verkochte Huawei P9’s laten bijvoorbeeld uitstekende aantallen zien.

Huawei P9

Smartphone productie H1 2016 China

TENAA het Chinese keuringsapparaat voor smartphones maakt melding van de cijfers. De statistieken zijn vrijgegeven door de Chinese telecommunicatie industrie en het ministerie van Industrie. Uit de statistieken blijkt dat het land in het eerste half jaar van 2016 al 966,03 miljoen mobiele telefoons heeft gemaakt. Daarmee stijgt de productie met 23,3% ten opzichte van vorig jaar. Van het totaal aantal mobiele telefoons bestaat het grootste deel uit smartphones, 687,89 miljoen stuks. Het aantal geproduceerde smartphones steeg daarmee 14,7%.

In waarde exporteerde China 46,3 miljard dollar (circa 41,1 miljard euro) aan mobiele telefoons in het eerste helft van 2016.

Succes van China

GfK onderzoekers verwachten dat er in 2016 circa 1,4 miljard smartphones verkocht zullen worden. Leggen we dat cijfer naast de Chinese productie dan volgt er bijna een één op één verhouding. Er vanuit gaande dat de Chinese productie niet zal dalen of stijgen produceert het land dit jaar circa 1,375 miljard smartphones. Je kunt dus veilig zeggen, dat China hoe dan ook weer een gigantische vinger in de smartphone pap van 2016 krijgt.

Chinese telefoons in Nederland

Honor 8In Nederland zijn de Chinese toestellen nog niet zo bekend. Grote Chinese producenten als Oppo, Vivo en Xiaomi doen bij veel mensen geen belletje rinkelen. In Nederland is Huawei nog wel bekend. Vraag je iemand over dochteronderneming Honor dan heb je ook wel een kans dat men het merk kent.

Eén van de redenen dat de Chinese smartphones zo goed verkopen, is dat de kwaliteit van de apparaten steeds beter wordt. De prijs/kwaliteit verhouding zit al enige tijd in de lift. Misschien wel belangrijker, de Chinese markt begint nogal overbevolkt te worden en Chinese fabrikanten zoeken hun heil ergens anders. De aandacht van de fabrikanten wordt steeds meer onze kant op gelegd en we gaan dan ook steeds meer van ze horen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones