Conceptvideo Nokia 6 (2018) online verschenen

Conceptvideo Nokia 6 (2018) online verschenen

Nog even en we krijgen de Nokia 6 (2018) te zien. Eerder deze week verschenen de eerste foto’s van het toestel online. Op basis van deze afbeeldingen hebben de bedenkers van Concept Creators een conceptvideo gemaakt waarin de middenklasser vanuit alle hoeken is te bewonderen.

De Nokia 6 was de verrassende middenklasser van Nokia en HMD Global. Hij werd weliswaar al eind vorig jaar gepresenteerd, maar was destijds alleen verkrijgbaar in China. Vanwege het grote commerciële succes besloot HMD Global, de licentiepartner van Nokia, om het toestel ook naar Europa te brengen. Op het Mobile World Congress (MWC) werd hij tegenover de Europese pers gepresenteerd. In juli moest hij in ons land in de schappen liggen, maar door het overweldigende succes liet hij nog enkele maanden op zich wachten. Sinds eind oktober en begin november kun je hem op de normale manier bestellen zonder ellenlange wacht- en levertijden.

Dankzij de Duitse techjournalist Roland Quandt weten we dat de Nokia 6 een opvolger krijgt. Deze luistert naar de naam Nokia 6 (2018). Eerder deze week verscheen dit toestel in de database van de Chinese telecomwaakhond TENAA. Met deze foto’s als uitgangspunt hebben de heren van Concept Creators de onderstaande conceptvideo gemaakt. Daarin zien we allerlei relevante aspecten voorbijkomen. Zo heeft de Nokia 6 (2018) een bezel-less display, vingerafdrukscanner aan de achterkant, USB-C aansluiting en 3.5mm audio jack. De dubbele camera is voorbehouden aan de vlaggenschepen van HMD Global. De behuizing is wederom gemaakt van aluminium.

Specificaties Nokia 6 (2018)

De Nokia 6 (2018) lijkt qua vormgeving als twee druppels water op het huidige model. Een groot verschil is dat de Nokia 6 (2018) naar verluidt een 6 inch edge-to-edge display heeft. Dat betekent dat de schermresolutie waarschijnlijk wordt opgeschroefd van Full HD naar Full HD+, oftewel van 1920 bij 1080 pixels naar 2160 bij 1080 pixels. We mogen er van uitgaan dat de beeldverhouding hierdoor toeneemt van 16:9 naar 18:9. Een groter scherm is niet alleen fijn als je op internet surft, maar ook als je met twee apps tegelijkertijd wil werken. De vingerafdrukscanner vinden we nu nog aan de voorzijde. Deze verhuist straks naar de achterkant.

Welke processor we straks onder de motorkap aantreffen, is onderwerp van discussie. Volgens de een krijgt de middenmoter een Snapdragon 630, de ander noemt de Snapdragon 660 als de drijvende kracht. Beide bestaan uit acht kernen (octa-core) met een maximale kloksnelheid van 2,2 GHz. De laatste heeft echter de betere grafische processor of GPU. Daardoor draait het besturingssysteem nog soepeler en kunnen games met hogere frameratesnelheden aan.

We hebben ook gehoord dat de Nokia 6 (2018) straks 4 GB werkgeheugen krijgt. Alleen de Nokia 6 Arte Black, die jammer genoeg niet verkrijgbaar is in Nederland, beschikte over zo veel RAM. Of je wederom 32 GB aan intern geheugen krijgt of dat HMD Global deze verdubbelt naar 64 GB, is nog onzeker. Over de camera’s hebben we nog niets gehoord in termijn van resolutie. De huidige Nokia 6 heeft een 16 megapixelcamera aan de achterkant en een 8 megapixel selfiecamera aan de voorzijde. We vermoeden dat de Nokia 6 (2018) een grotere batterij krijgt dan de huidige 3000 mAh accu vanwege het grotere scherm. Zoals gezegd beschikt de nieuwkomer naar verluidt over een hoofdtelefoonaansluiting en USB-C poort. Vooral dat laatste zou een welkome aanvulling zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones