Corning reageert op krasgevoeligheid Samsung Galaxy Note 7

Corning reageert op krasgevoeligheid Samsung Galaxy Note 7

Corning en Samsung waren de afgelopen paar dagen volop in het nieuws, en niet in de positieve zin van het woord. Een YouTuber liet in een filmpje zien dat het scherm van de Samsung Galaxy Note 7 niet zo krasbestendig is als de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent doet overkomen. Corning neemt het op voor Samsung en stelt dat de display van Samsungs nieuwste vlaggenschip minstens net zo bestendig is tegen krassen en stoten als zijn voorganger.

Samsung was de afgelopen dagen het onderwerp van gesprek. Aanleiding hiertoe was een video die YouTuber JerryRigEverything had opgenomen. Daarin testte hij de krasgevoeligheid van Corning Gorilla Glass 5, de opvolger van Gorilla Glass 4. Deze is naar eigen zeggen nog krasbestendiger dan zijn voorganger. Een boute claim die hij wilde onderzoeken. Daarvoor pakte hij zijn gereedschappen en ging hij met de Samsung Galaxy Note 7 aan de slag. Hieronder kun je de video (nog eens) bekijken.

De conclusie van JerryRigEverything: er klopt niets van de claim van Corning en Samsung. Sterker nog, volgens hem is het scherm van de Galaxy Note 7 nog gevoeliger voor krassen dan zijn voorganger. Op de schaal va Mohs, een maatstaf waarmee de hardheid van materiaal wordt gemeten, scoort slechts een 3. Schermen met Gorilla Glass 4 hebben meestal een score van 5 of 6 voordat ze de eerste krassen zien.

Corning reageert: ‘Geen valide test’

Gorilla Glass 5 is het paradepaardje van Corning en de Samsung Galaxy Note 7 is de allereerste smartphone die hiermee is uitgerust. De beschuldiging dat deze krasbestendige laag minder effectief is als zijn voorganger en Samsungs laatste vlaggenschip hierdoor zeer krasgevoelig is, kan het natuurlijk niet over zijn kant laten gaan.

Android Authority sprak met twee hooggeplaatste woordvoerders van het bedrijf over de ontstane commotie. Zij stellen allereerst vraagtekens bij de betrouwbaarheid van de test zelf. “De test zoals die in de video wordt uitgerust is geen betrouwbare test die door de sector wordt erkend. Hij [YerryRigEverything] gebruikt hamers op een niet-gecontroleerde en geconditioneerde manier”, aldus de woordvoerders. Tevens stellen ze dat materiaal met een hardheid van 3 –de hamers die de YouTuber in zijn video gebruikt– geen krassen kunnen veroorzaken op materiaal dat een 5 of 6 scoort op de schaal van Mohs. Wat we in de video zien zijn volgens hen geen krassen maar “metaalresten”.

Tot slot verdedigt een van de woordvoerders dat Corning Gorilla Glass 5 is ontworpen om smartphones beter te beschermen tegen valschade en niet zozeer om de krasgevoeligheid te verbeteren. “Onze tests laten zien dat Gorilla Glass 5 in dat opzicht  [krasgevoeligheid] minstens net zo goed presteert als Gorilla Glass 4”.

Samsung Galaxy Note 7

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een 5.7 inch Super AMOLED display met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap vinden we een 2.6GHz Exynos 8890 octacore-processor, Mali-T880 GPU, 3GB aan RAM en 64GB aan opslagruimte. Het geheugen is met een microSD-kaart uit te breiden tot 256GB.

De Samsung Galaxy Note 7 heeft dezelfde camera setup als de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, oftewel een 12 en 5 megapixelcamera. De primaire camera beschikt over Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS), LED-flitser en Dual Pixel sensor. Verder heeft de Samsung Galaxy Note 7 een 3.500 mAh batterij, USB Type-C aansluiting en is hij stof- en waterdicht (IP68 gecertificeerd). Ook is de S Pen wederom van de partij en is de Galaxy Note 7 uitgerust met een irisscanner.

Prijs en beschikbaarheid

De pre-orderperiode van de Samsung Galaxy Note 7 begon in ons land afgelopen dinsdag. De eerste exemplaren zouden aanvankelijk op 2 september worden geleverd, maar is inmiddels uitgesteld tot 9 september. Het prijskaartje van de Galaxy Note 7 bedraagt 849 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones