8 januari 2015 door in Samsung.

En ineens is hij daar. Heel stilletjes verschenen: de Samsung Galaxy A7. Niet op het CES in Las Vegas met alle ogen op zich gericht maar nee, gewoon tijdens een presentatie van het bedrijf in Maleisië. We kunnen concluderen dat het een mooie middenklassetelefoon wordt, met prima specificaties en een groot scherm.

Samsung galaxy A7Journalisten van Soyacincau grepen hun kans en zetten het toestel op de foto. De Maleisiërs kunnen het toestel volgende maand al verwachten. De officiële adviesprijs is nog niet bekend. Omgerekend wordt dat waarschijnlijk rond de 50-400 euro.

De Koreanen hebben weer flink hun best gedaan. De Galaxy A7 is een flink dun toestel: de dunste van Samsung tot nu toe. Het toestel is maar 6,3 millimeter dik.

Specificaties

En natuurlijk: de specificaties! Het toestel heeft een lekker groot AMOLED-scherm van 5,5 inch groot. Deze heeft een full HD-resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Er zit een Qualcomm Snapdragon 615-processor in met acht kernen. De camera’s zijn prima: achterop eentje van 13 megapixels. De frontcamera telt 5 megapixels.

Er is 2 gigabyte aan werkgeheugen beschikbaar. Daarnaast is er 16 gigabyte aan opslagruimte beschikbaar. Het toestel draait ‘gewoon’ op Android 4.4 KitKat. Of een update naar Android 5.0 Lollipop volgt, zal later moeten blijken. Het toestel ondersteunt 4G-LTE.  De batterij heeft een capaciteit van 2600 mAh.

A-serie

De Galaxy A7 is onderdeel van de nieuwe Galaxy A-serie. Zo zijn de Galaxy A5 en A3 al gepresenteerd. De Galaxy A7 is wel echt de topper van de drie. Samsung wil de telefoons uit deze A-serie een premium-gehalte geven en doet dat vooral door te investeren in de vormgeving.

Zo is er vaarwel (of in ieder geval, tijdelijk doei) gezegd tegen de plastic behuizing die de Samsung-toestellen de laatste jaren zo kenmerkten. Nu is deze van metaal. Wanneer het toestel de Nederlandse smartphonemarkt zal betreden, weten we nog niet.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones