Dan krijgen de eerste Honor-telefoons Android Oreo

Dan krijgen de eerste Honor-telefoons Android Oreo

Honor Duitsland heeft tegenover de Duitse techjournalist Roland Quandt bevestigd wanneer de eerste Honor-telefoons Android 8.0 Oreo en EMUI 8.0 kunnen verwachten. In februari wordt de software voor het besturingssysteem en de Android-schil uitgerold naar de eerste toestellen. Benieuwd welke telefoons als eerste de upgrade krijgen? Lees dan snel verder.

Android 8.0 Oreo is al een tijdje op de markt, maar de meeste smartphones wachten nog altijd op een update. Het updateproces is echter een langdurig en complex proces waarbij chipleveranciers, smartphoneproducenten en telecombedrijven nauw met elkaar samenwerken. Het is dan ook niet vreemd dat vijf maanden na de lancering slechts 0,7 procent van alle mobiele telefoons en tablets op de nieuwste Android-versie draait.

Honor is één van de fabrikanten die zich heeft voorgenomen om een groot aantal van haar toestellen met de nieuwste Android-versie uit te rusten. Half januari bevestigde de Chinese telefoonmaker tegenover Android Authority welke toestellen op een update konden rekenen. Later werd die maand breidde de fabrikant de lijst nog verder uit. De volledige lijst ziet er als volgt uit:

Updateronde

In februari kunnen de eerste Honor-telefoons een upgrade verwachten. Tegenover de Duitse techjournalist en beroepslekker Roland Quandt bevestigt Honor Duitsland dat de Honor 8 Pro en Honor 9 als eerste aan de beurt zijn. Verder laat de smartphonemaker uit China weten dat de Honor 7X in de loop van het tweede kwartaal aan de beurt is. De Honor 8 krijgt ‘binnenkort’ EMUI 8.0, maar Android Oreo laat de fabrikant nog even achterwege.

Over Android 8.0 Oreo en EMUI 8.0

Android 8.0 Oreo is de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem die in augustus vorig jaar werd gepresenteerd. De zoekmachinegigant heeft het OS volgestopt met tal van nieuwe features. Dankzij picture-in-picture modus kun je naar je favoriete YouTube-filmpjes kijken terwijl je op internet surft. Een andere nieuwe functie is Smart Text Selection (STS). Als je een stuk tekst selecteert kon je deze alleen kopiëren. Dankzij STS kun je nu bijvoorbeeld direct naar iemand bellen als je zijn of haar telefoonnummer arceert, of een website bezoeken als je de URL selecteert. En natuurlijk bevat de nieuwste Android-versie tientallen nieuwe emoji. Alles wat je van Android Oreo moet weten vind je in het onderstaande artikel.

Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij

EMUI 8.0 is de naam van de schil die Honor over het besturingssysteem heeft gegoten. Deze is ontwikkeld door moederbedrijf Huawei en is de opvolger van EMUI 5.1. De nieuwste skin staat in het teken van kleine toevoegingen. Hij bevat onder meer een lettertype die van kleur verandert als de achtergrond dat doet. Zo weet je zeker dat je altijd de tekst op het beeldscherm kunt lezen. Daarnaast kun je de vingerafdrukscanner programmeren als navigatietool om het notificatiecentrum te openen of door de verschillende menu’s te bladeren. Een andere feature is de floating navigation dock. Hiermee plaats je een snelmenu op het hoofdscherm die je direct toegang toegang geeft tot bepaalde functies, zoals het maken van een screenshot of het openen van recente apps.

‘18:9 is de nieuwe standaard’

Tot slot heeft Roland Quandt nog een ander interessant nieuwtje. De fabrikant heeft de techjournalist toevertrouwd dat alle Honor-telefoons die vanaf nu worden gelanceerd een 18:9 display krijgen. Dat betekent dat alle toestellen voortaan een FullView display krijgen. De afmeting en schermresolutie kunnen uiteraard nog wel per model verschillen.

Bekijk het laatste nieuws over Honor:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding