De beste camera apps voor iPhone en iPad van 2014

iphone-cameraHoud je van fotograferen en het bewerken van je gemaakte foto’s? Dan zijn er verschillende apps te downloaden die je hobby (of misschien wel werk) als fotograaf nog leuker maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de app Camera+ of Instagram? Welke apps kan je het beste gebruiken voor je iPhone of iPad? Wij vertellen je de beste camera apps voor iOS van 2014.

Camera+

cameraplusMet de app Camera+ kan je de belichting onafhankelijk van de scherpte instellen. Hierdoor kan je je gemaakte foto niet alleen scherper maar ook lichter maken dan het origineel en toch de juiste kwaliteit behouden. Deze app is door vele critici beoordeeld als één van de beste apps van dit moment en verkrijgbaar voor iedere iPhone of iPad die gebruik maakt van minimaal iOS 6.0.

Instagram

instagramHoewel Instagram niet is uitgekomen in 2014, behoort deze zeker wel in de lijst van populairste apps voor je camera. Instagram heeft fotografie sociaal gemaakt. Met de mogelijkheid om direct je foto’s te delen met elkaar (zowel intern als naar Facebook, Twitter etc) werd fotograferen een ware hype. Daarnaast biedt Instagram vele effecten die je kan toepassen om je foto’s nog mooier, scherper, of juist minder scherp te maken. Instagram is op dit moment nog steeds één van de populairste apps aller tijden.

Pixlr Express

pixlr-expressEen echte alleskunner is de app Pixlr Express. Met deze app is het mogelijk om foto’s te retoucheren, diepte-effecten toe te passen, kleuren te bewerken en je kan zelfs rode ogen van de foto verwijderen. Wat vroeger nog alleen mogelijk was met een snelle computer en een duur software pakket van Adobe kan tegenwoordig gedaan worden met dit soort applicaties die je gratis kunt downloaden. Pixlr Express is verkrijgbaar in twee verschillende varianten, een gratis app en een Pro versie die betaald is. Beide zijn te downloaden voor iedere iPhone en iPad vanaf iOS 6.0.

Diptic

dipticEen leuke en handige applicatie voor het maken van fotocollages is de app Diptic. Diptic is één van de zovele die het mogelijk maakt om collages te maken, maar waarschijnlijk wel de meest gebruiksvriendelijke. Diptic werkt heel eenvoudig. Je kiest een frame waaruit je kunt kiezen en voegt foto’s toe aan de collage. Vervolgens kan je het uiterlijk finetunen door de grootte van de rand, kleur en compositie naar eigen inzicht in te stellen. Ook kan je nog speciale effecten toevoegen aan de foto’s om het geheel compleet te maken. En je collage is klaar.

Dit zijn wat ons betreft de handigste en beste camera apps van dit moment. Heb je zelf nog handige tips of een app gezien die niet in deze lijst terug komt? Dan horen wij het graag. Mail daarvoor onze redactie of laat hieronder een reactie achter.

Bekijk het laatste nieuws over Apps:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones