De geluiden rondom de Galaxy S6 Active

Alle geruchten over de Galaxy S6 Active op een rijtje! De komst lijkt namelijk bevestigd. De S6 Active is een waterdichte verbouwing van de reguliere Galaxy S6. Die is namelijk slechts spatwaterdicht en dat is dan ook zeker een veelgehoorde klacht tijdens Samsung‘s nieuwe vlaggenschip eerste dagen op zee.

De S6 Active moet vooral gaan verschillen in de afmetingen en batterijcapaciteit.

Specificaties volgens SamMobile

Samsung zelf houdt de kaken stijf op elkaar. Het doorgaans betrouwbare SamMobile echter niet. Zo bevestigt de site dat er inderdaad een waterdichte variant zal verschijnen, op basis van inside sources.

Heel veel zal de S6 Active niet verschillen van de S6. De S6 Active wordt groter, zo zal deze 74x147x9 millimeter meten tegenover 71x143x7 millimeter van de Galaxy S6. Dat maakt de S6 Active meteen dikker, wat ook wel zal moeten met een waterdichte behuizing. En om de accu te herbergen: de capaciteit daarvan wordt namelijk vergroot van 2550 naar 3500 mAh.

Verder blijft het toestel flink hetzelfde. Zo zou de S6 Active eveneens het 5,1 inch qHD Super AMOLED-scherm hebben, in tegenstelling tot eerdere geruchten waarbij gesproken werd over een scherm ter grootte van 5,5 inch.

Dezelfde Exynos 7420-processor draait onder de motorkap, ondersteund door 3 gigabyte aan werkgeheugen. Daarbij is 32 gigabyte intern opslaggeheugen beschikbaar. En uiteraard is daar de 16 megapixelcamera op de achterkant, tegenover een 5-megapixel frontcamera.

Behuizing

Een waterdichte behuizing is echt niet onbekend voor Samsung. Zo is de voorganger van de Galaxy S6 (de Galaxy S5) wel gewoon waterdicht. Eerder maakte Samsung al ruigere, robuuste versies van Galaxy-telefoons, zoals de S5 Active en de S4 Active. Of deze behuizing het mooie, stijlvolle design van de reguliere S6 ten goede zal komen, is nog maar de vraag..

Eerder schreven we al dat de Galaxy S6 niet waterdicht zou worden. Alles over de Galaxy S6 lees je hier. De S6 Active zal eerste exclusief beschikbaar komen voor klanten van de Amerikaanse provider AT&T. Dat blijkt uit het typenummer SM-G890A. We wachten de S6 Active dus geduldig af.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones