16 september 2014 door in Apple.

Tim Cook (Apple)De iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben alle verkooprecords verbroken. In de eerste nacht dat het mogelijk was om de nieuwe smartphones van Apple te bestellen, heeft het bedrijf meer telefoons verkocht dan in de eerste nacht na de presentatie van de iPhone 5S en 5C, vorig jaar.

Dat heeft de Amerikaanse telecomgigant bevestigd aan Recode. Er zijn door Apple geen specifieke cijfers gegeven, het is dus nog gissen hoeveel iPhones er precies zijn besteld.

iPhone 6 en 6 Plus

De iPhone 6 en 6 Plus werden donderdagavond gepresenteerd op een grootschalige persbijeenkomst van Apple, en gingen vanaf vrijdagochtend 00:01 in de voorverkoop. De toestellen worden groter dan de iPhone 5S. Zo zal de iPhone 6 4,7 inch meekrijgen, en de iPhone 6 Plus zelfs maar liefst 5,5 inch. Daarnaast is het scherm van de smartphones ook op de schop gegaan. De nieuwe iPhones zijn standaard uitgerust met Appleā€™s Retina HD, en zorgen zo voor een optimale beeldkwaliteit.

Grotere vraag

Apple maakte eerder al bekend dat het rekent op een veel grotere vraag naar de nieuwe toestellen dan vorig jaar. Het bedrijf verwacht dan ook aan het eind van het jaar maar liefst 80 miljoen toestellen te hebben verkocht. Dat zouden 20 miljoen iPhones meer zijn dan vorig jaar. Toen werden er in dezelfde periode namelijk 60 miljoen iPhones verscheept.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe iPhones liggen vanaf 19 september in de Amerikaanse winkels. In Nederland moeten we echter nog een week langer wachten, maar op 26 september is het ook hier mogelijk om de nieuwste telefoon van Apple in huis te halen. De iPhone 6 is verkrijgbaar vanaf 699 euro. Het gaat hierbij om de 16 GB-variant. Bij de 64 GB- en 128 GB-varianten komt er respectievelijk 100 en 200 euro bij. De iPhone 6 Plus heeft een adviesprijs van 799 euro, maar ook hiervoor geldt dat het toestel duurder wordt naarmate het geheugen wordt uitgebreid.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones