De nieuwste iPhone 7 geruchten op een rij

De nieuwste iPhone 7 geruchten op een rij

Het weekend zit er voor de meesten van ons weer op. Velen gebruiken deze dagen om niet al te veel doen en lekker bij te tanken, maar in smartphoneland is het weekend het tijdstip bij uitstek om nieuwe geruchten over aanstaande vlaggenschepen de wereld in te helpen. Dat is ook nu weer het geval. De afgelopen dagen zag ik enkele berichten voorbijkomen over de iPhone 7. In hoeverre we deze verhalen serieus of met een korreltje zout moeten nemen is ook ditmaal weer een terechte vraag. Ik heb hieronder een aantal opvallende verhalen die ik afgelopen weekend tegenkwam voor jullie opgesomd.

iPhone 7 ondersteunt dual-sim

Het meest opvallende gerucht is zonder twijfel dat de iPhone 7 niet één, maar twee simkaarten ondersteunt. Het zou daarmee Apples eerste vlaggenschip zijn die plaats biedt aan twee simkaarten. Hoewel het bij vele Android-smartphones gebruikelijk is dat er ruimte is om twee simkaarten te plaatsen, is het een feature die het Amerikaanse technologiebedrijf nooit in zijn smartphones heeft verwerkt.

Waarom niet? Dat lijkt me vrij duidelijk: omdat Apple ons liever twee iPhones verkoopt dan één iPhone die je voor twee verschillende telefoonnummers kunt gebruiken. Meer afzet betekent meer omzet. En meer omzet leidt tot meer wint, en dat is wat aandeelhouders willen zien. Persoonlijk denk ik dat iemand actief aan de slag is gegaan met Photoshop en de onderstaande foto in elkaar heeft gephotoshopt. De foto is afkomstig van twitteraar The Malignant.
iPhone 7 dual-sim ondersteuning

Toch zegt iets me dat dual-sim ondersteuning best wel eens waar zou kunnen zijn. Voordat Apple in maart de iPhone SE onthulde, hield het bedrijf een uitgebreid verhaal over de impact die de vraag naar iPhones heeft op onze natuur. Daarop beloofde het bedrijf actie te ondernemen om groener en milieuvriendelijker over te komen, onder meer door een nieuw recycleprogramma voor oude iPhones. Dual-sim ondersteuning is daar eveneens een goed voorbeeld van.

Nog ongeveer anderhalve maand en dan weten we of ondersteuning voor twee simkaarten feit of fictie is.

Space Black

Verhalen over een nieuwe kleur voor de iPhone 7 gaan al langer de ronde. Zo hoorden we onder meer geruchten over de kleuren Deep Blue, een nieuwe variant op de reeds bestaande Space Grey en een nagenoeg pikzwarte variant: Space Black. Het gerucht over deze laatste kleur werd afgelopen weekend weer nieuw leven in geblazen. Het was wederom twitteraar The Malignant die de onderstaande foto verspreidde.

iPhone 7 zwarte muteknop

Op de foto is naar verluidt een zwarte muteknop te zien. Een muteknop is weliswaar niets nieuws onder de zon en kennen we onder meer van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Deze knop heeft dezelfde kleur als de behuizing van het toestel. Een zwarte knop duidt er dus op dat er mogelijk een zwartgekleurde variant van de iPhone in omloop is. Of was: het is immers mogelijk dat het een prototype gaat die het uiteindelijk niet gered heeft.

Specificaties iPhone 7

We horen al maanden geruchten over de specificaties en het design van de iPhone 7. Hoewel ze op sommige vlakken nogal uiteenlopen, lijkt één ding vrij zeker te zijn: we hoeven geen geweldige innovatieve features te verwachten. Het heeft er alle schijn naar dat de volgende iPhone –sommigen spreken nadrukkelijk van de iPhone 6SE of iPhone S in plaats van de iPhone 7– simpelweg wat sneller en krachtiger is dan zijn voorgangers. Benieuwd naar wat we kunnen verwachten? Hieronder vind je een opsomming die gebaseerd is op de laatste geruchten.

De iPhone 7 krijgt een 4.7 inch display met een resolutie van 1334 bij 750 pixels. Onder de motorkap vinden we een A10 processor met M10 bewegingscoprocessor, 2GB RAM en minimaal 32GB intern geheugen. Verder is het toestel IP-gecertificeerd (waterdicht), slechts 7,1 millimeter dik en draait hij op iOS 10. Naast de reguliere variant zal Apple in september nog een tweetal andere modellen vertonen: de iPhone 7 Plus en de iPhone 7 Pro.

iPhone 7 headset connector

De fysieke knop aan de voorzijde wordt mogelijk vervangen door een capacitieve knop met haptische feedback, maar er gaan ook geruchten dat de originele knop nergens heen gaat. Wat betreft de camera krijgen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus naar verluidt een enkele cameralens. Volgens de laatste gelekte foto’s heeft alleen de iPhone 7 Pro een dubbele cameralens. Ook zou het laatstgenoemde model een Smart Connector hebben op de achterkant. Afgelopen week zagen we een video voorbijkomen waarin de filmmaker een externe adapter demonstreerde. Dat is een aanwijzing dat het aanstaande vlaggenschip niet langer een 3.5mm audio jack heeft om oordopjes of een headset aan te sluiten.

Wat betreft de kleuren: de iPhone 7 verschijnt in ieder geval in de kleuren die we allemaal kennen, namelijk zilver, spacegrijs, goud en roségoud. De laatste berichten suggereren dat het vlaggenschip mogelijk ook in het zwart wordt uitgebracht. Over de donkerblauwe, Deep Blue gekleurde kleurvariant hebben al geruime tijd niets meer gehoord.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones