14 november 2014 door in Motorola.

lg-nexusDe geruchten deden al tijden de ronde, maar nu is het dan eindelijk officieel bevestigd door fabrikant Motorola: de Nexus 6 komt naar Nederland. De mededeling komt niet als een verrassing, te meer omdat de telefoon al sinds vorige week te verkrijgen is via de Nederlandse Play Store.

De nieuwe Nexus, die in samenwerking met Google door Motorola is ontwikkeld, zal 649 euro gaan kosten. Daarvoor krijg je de variant met een intern geheugen van 32 GB. Dat zal waarschijnlijk ook de enige variant zijn die op de Nederlandse markt te koop wordt aangeboden.

Google Nexus 6

De Nexus 6 is met 649 een stuk duurder dan zijn voorganger. Toch krijg je daar een hoop voor terug. Het scherm van deze phablet is maar liefst 5,96 inch met een zeer goede qhd-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap bevindt zich een Snapdragono 805-processor van vier Krait 450-kernen met een kloksnelheid van 2,7 GHz. Deze processor wordt ondersteund door een werkgeheugen van 3 GB.

Zoals eerder aangegeven, beschikt de versie die in de Nederlandse winkels komt te liggen over 32 GB aan interne opslag. De camera op de achterzijde van de Nexus 6 maakt foto’s van 13.0 megapixel. Met 2.0 megapixel stelt de ‘selfiecamera’ op de voorkant enigszins teleur. De batterij heeft een vermogen van 3220 mAh. Dat is behoorlijk veel voor een smartphone. Toch zijn de eerste kritieken over de accuduur niet lovend.

De Google Nexus 6 draait uiteraard op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, Android 5.0 Lollipop.

Nexus 6

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones