Definitief: Moto E5 en Moto E5 Plus hebben gigantische accu

Definitief: Moto E5 en Moto E5 Plus hebben gigantische accu

De Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus zijn gekeurd door een Amerikaanse instantie. Zodoende weten we dat beide toestellen over een gigantische 4,000 mAh beschikken. Naar verluidt zijn de toestellen vanaf maart te koop tegen adviesprijzen van respectievelijk 150 en 200 euro.

De afgelopen weken horen we steeds vaker over de Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus. Deze informatiestroom kwam twee dagen geleden tot een voorlopig hoogtepunt toen we de Moto E5 voor het eerst in levenden lijve zagen. Zo weten we hoe hij eruitziet. Het ontwerp van de grotere broer, de Moto E5 Plus, laat voorlopig nog even op zich wachten. De verwachting is echter dat de ontwerpen identiek zullen zijn. Het lijkt erop dat de release van beide toestellen op handen is. Ze zijn namelijk gekeurd door de Federal Communications Commission, kortweg de FCC. Deze organisatie is de Amerikaanse equivalent van de Voedsel en Warenautoriteit en moet ervoor zorgen dat producten voldoen aan alle veiligheidsnormen.

Motorola Moto E5

Alles voor de veiligheid

Sinds het Samsung Galaxy Note 7 schandaal is hierbij extra focus komen te liggen op de accutesten. Een korte terugblik voor degenen die het zijn vergeten: de Note 7 zijn accu bleek niet te voldoen aan de veiligheidsnormen waardoor hij er problemen ontstonden. Zo vatten enkele exemplaren vlam. Genoeg reden voor Samsung om een inzamelingsactie op poten te zetten en alle verkochte toestellen weer in te nemen. Hoe dan ook, duidelijk is dat de accu nóg beter gekeurd moet worden. Daarom publiceren keuringsinstanties als de FCC voortaan altijd de accucapaciteit van telefoons. Het beste van alles is nog dat deze informatie openbaar is. Zo weten we sinds vandaag dat zowel de Motorola Moto E5 als iets grotere Moto E5 Plus over een 4,000 mAh accu.

Wat kunnen we van de Moto E5 (Plus) verwachten?

Ter vergelijking: dit is fors meer dan het gemiddelde van zo’n 2500 mAh. Helemaal in combinatie met de relatief kleine schermen vermoeden we dat beide Motorola instappers een lange accuduur hebben. De reguliere Moto E5 heeft een 5″ scherm, terwijl de Plus-variant over een 5.5″ scherm beschikt. Alhoewel de rest van de specificaties nog niet officieel bevestigd zijn, kunnen we wel het een en ander opmaken uit het geruchtencircuit. Zo lijkt het erop dat beide toestellen over een vingerafdrukscanner aan de achterkant beschikken. Dit is bijzonder te noemen. Veelal hebben enkel midden- en high-end telefoons zo’n scanner.

Adviesprijs en beschikbaarheid

Verder zijn beide toestellen gemaakt uit één stuk metaal, waardoor hij robuust en betrouwbaar aanvoelt. Naar verwachting zijn zowel de Moto E5 als Moto E5 Plus vanaf 1 maart te koop. Althans, dit lijkt in ieder geval voor India op te gaan. Wellicht moeten wij in Nederland iets meer geduld opbrengen. Dat beide budgettelefoons echter naar Nederland komen, lijkt een zekerheid. Diens voorgangers, de Moto E4 en Moto E4 Plus, liggen immers ook bij ons in de winkels. Vermoedelijk kosten de Moto E5 en Moto E5 Plus respectievelijk rond de 150 en 200 euro.

De Moto E4 Plus

Bekijk het laatste nieuws over Motorola:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones