Design telefoons: de RoBoHon, Fairphone 2 en Runcible

Design telefoons: de RoBoHon, Fairphone 2 en Runcible

Sharp’s RoBoHon

Sharp’s nieuwe smartphone heeft het lichaam van een robot dankzij de bekende ontwerper Tomotaka Takahashi. RoBoHon kun je met je stem bedienen en de robot praat zelfs terug. Voor ongeveer 1600 euro is het robotje voor jou en kun je bijzondere gesprekken hebben met hem. De robot kan lopen en heeft een 2-inch scherm. Zijn ogen bevatten LED lampjes die je attenderen op berichten en je kunt foto’s en films op de muur projecteren dankzij een camera en projector in zijn hoofdje. Hij is twintig centimeter en voorzien van een Qualcomm Snapdragon 400 processor die beschikt over de belangrijkste connectiviteit via 3g, 4g of wifi. De RoBoHon is vanaf 26 mei te koop alleen is het nog niet bekend of Sharp het toestel ook naar Nederland brengt.

Sharp RoBoHon

Design smartphone Runcible

Dit kleine ronde toestel bewijst dat creativiteit nooit weg is. Monohm verbaasde tijdens het Mobile World Congress van 2015 iedereen met het ronde apparaatje. Het toestel is even groot als een zakhorloges van vroeger. Het retro design brengt ons weer terug naar de tijd van de Engelse heren als Sherlock Holmes en je ziet jezelf al achter een schurk aan rennen om even ergens te stoppen en te tijd te bekijken op je design Runcible. Een compact design in een wereld waarin smartphones vooral groter lijken te worden. Het toestel draait op Firefox en is voorzien van een oplaadpoort. Achterop zit een camera en je kunt het aan de ketting leggen als echte Engelse heer. Via de site van MonoHM kun je het toestel in Pre-order bestellen. Nadat het toestel veel stof deed opwaaien begin 2015 is het helaas stil rond de Runcible.

Runcible

Fairphone 2, smartphone met sociale waarde

Fairphone 2 laat zien dat je ook een sociaal bewuste smartphones kunt kopen. Het toestel is duurzaam en je kunt allerlei onderdelen vervangen. FairPhone is een maatschappelijke onderneming en het bouwt aan een beweging voor eerlijke elektronica. De fabrikant wenst een positieve impact te maken in fabricage en de levenscyclus van smartphones. De Fairphone 2 draait op Andriod 5.1 Lollipop heeft een 4,95-inch LCD scherm en 2 GB werkgeheugen. Je schiet foto’s met de 8-megapixel camera achterop en met 32 GB opslagruimte is er genoeg ruimte. De specificaties zijn niet die van een vlaggenschip als de Samsung Galaxy S7. Het toestel is zeker aantrekkelijk voor mensen die het belangrijk vinden dat een telefoon duurzaam en eerlijk gefabriceerd is.

Duurzame Fairphone

Bekijk het laatste nieuws over Fairphone:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones