Deze foto’s zijn geschoten met de OnePlus 3

De OnePlus 3 wordt volgende week pas officieel aangekondigd, maar het belangrijkste is min of meer al bekend. Na vandaag weten we ook hoe de camera in praktijk zijn werk doet. Of althans, binnenshuis aan de eettafel.

Waaraan moet een smartphone voldoen voor de veeleisende gebruiker? Om te beginnen moet hij krachtig genoeg zijn, wat inhoudt dat hij over snelle processor en voldoende werkgeheugen moet beschikken. Kijk je graag naar video’s via YouTube of stream je films via bijvoorbeeld Netflix? Dan is een hoge schermresolutie geen overbodige luxe. Ook wil je niet dat de opslagruimte al na enkele maanden vol is, omdat je het intern geheugen niet kunt uitbreiden. Uiteraard wil je dat hij het zonder problemen een hele dag uithoudt. Kortom, de accu moet dus genoeg vermogen bezitten.

Een belangrijke reden waarop consumenten een bepaalde smartphone uitkiezen, heeft te maken met de camera. Ze willen altijd en overal scherpe foto’s kunnen schieten. Bovendien is het veel praktischer om dit met een mobiele telefoon te doen: deze sleep je immers de hele dag met je mee. Dat kun je niet van een spiegelreflex of andere digitale camera zeggen. Deze zijn bovendien niet alleen groot, maar ook behoorlijk prijzig. En ze nemen een hoop ruimte in beslag in je bagage. Als je dan enkele honderden euro’s neer moet leggen voor een telefoon, dan wil je er een waarvan de camera uitblinkt.

Fotograferen met de OnePlus 3

Op een van de social media accounts van Pete Lau, de hoogste baas van OnePlus, zijn een drietal foto’s gepubliceerd die naar verluidt met de OnePlus 3 zijn genomen. Ik heb ze voor het gemak hieronder opgenomen.

 

Hoe weten we dat deze met de OnePlus 3 zijn genomen? Dat valt op te maken uit de EXIF-data. Wat is EXIF-data? EXIF staat voor Exchangeable Image File Format. Simpel gezegd is dat de metadata van de kiekjes die ons meer vertellen over de eigenschappen van de plaatjes, zoals met welke resolutie, ISO-waarden en witbalans ze zijn genomen.

Uit de EXIF-data van de foto’s op de account van Pete Lau is op te maken dat deze met een 16 megapixelcamera zijn geschoten en een resolutie van 4640 bij 3480 pixels hebben. Dat komt overeen met de geruchten die al een tijdje de ronde gaan over de aanstaande flagship killer. Op dezelfde manier werd enkele weken geleden bekend dat de front-facing camera een 8 megapixel shooter is.

Staat hiermee als een paal boven water dat de plaatjes met de OnePlus 3 zijn geschoten? Dat niet, maar het heeft er wel alle schijn naar.

Specificaties OnePlus 3

We zien al nodige weken verhalen voorbijkomen over de vermeende specificaties van de OnePlus 3. Volgens de laatste stand van zaken heeft het toestel een 5.5 inch AMOLED-scherm met Full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de kap heeft OnePlus naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 820 octacore-processor met 4GB RAM en 64GB opslaggeheugen geplaatst.

De hoofdcamera heeft een resolutie van 16 megapixels, zo bevestigen de bovenstaande foto’s. Aan de voorkant heeft de Chinese smartphonemaker een 8 megapixelcamera geplaatst. De accu heeft een vermogen van 3.000 mAh. Zijn voorganger, de OnePlus 2, had een krachtigere accu met 3.300 mAh vermogen. Al met al mag het de pret niet drukken en zou dit meer dan voldoende moeten zijn om een hele dag mee door te komen.

OnePlus 3

De OnePlus 3 belooft een stuk dunner en lichter te worden dan zijn voorganger. Hij zou slechts 7,3 millimeter dik zijn en 160 gram wegen. Ter vergelijking: de OnePlus 2 was 9,9 millimeter dik en woog 175 gram. De behuizing is niet langer uit sandstone gemaakt. In plaats daarvan heeft OnePlus gekozen voor aluminium. Tot slot draait het toestel op de nieuwste versie van OxygenOS, die gebaseerd is op Android 6.0 (Marshmallow).

De OnePlus 3 wordt volgende week dinsdag 14 juni onthuld. Dan weten we voor eens en altijd meer over de specificaties en het prijskaartje. Geniet tot die tijd van de foto’s die met de OnePlus 3 zijn geschoten.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones