Deze Honor-telefoons krijgen EMUI 8.0

Deze Honor-telefoons krijgen EMUI 8.0

Honor, een dochteronderneming van Huawei, staat op het punt om EMUI 8.0 uit te rollen naar een groot aantal smartphones. Een woordvoerder van het bedrijf laat tegenover Android Authority weten om welke toestellen het gaat. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Honor staat bekend om haar hoogwaardige mid-range telefoons. Sinds kort heeft de Chinese telefoonmaker ook een high-end vlaggenschip in haar assortiment: de Honor View 10. Het toestel heeft nagenoeg dezelfde krachtige specificaties als de Huawei Mate 10 Pro, maar gaat voor een fractie van de prijs over de toonbank. Zodoende is Honor een goed en betaalbaar alternatief voor de high-end vlaggenschepen van moederbedrijf Huawei.

Niet alleen krijg je met Honor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Om nog aantrekkelijker te zijn voor consumenten, zet de fabrikant hoog in op het beschikbaar stellen van software-updates. En dat is welkom nieuws. De meeste toestellen van Honor draaien op dit moment nog op Android Nougat. Daarover heeft het bedrijf een eigen schil gegoten. Deze is ook wel beter bekend onder de noemer EMUI 5.0 of 5.1.

EMUI 8.0 in aantocht

Een groot aantal telefoons uit het assortiment van Honor kunnen op korte termijn een software-update verwachten. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt tegenover Android Authority om welke toestellen het gaat. De persoon in kwestie noemt de volgende modellen:

Misschien is het je opgevallen dat er een aantal toestellen ontbreken aan deze lijst. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Honor 8 en Honor 9? De reden waarom deze toestellen waarschijnlijk niet bij naam en toenaam genoemd worden, komt omdat de fabrikant al eerder heeft bevestigd dat ze Android 8.0 Oreo en EMUI 8.0 krijgen. Helaas vinden we de Honor 6X niet op de shortlist van Honor terug. En dat is opmerkelijk aangezien het toestel pas een jaar oud is. De Honor View 10 staat uiteraard niet op de lijst. Dat komt omdat het vlaggenschip standaard al met de nieuwste Android-versie en skin wordt geleverd.

Misschien is je opgevallen dat de opvolger van EMUI 5.1 omgedoopt is tot MEUI 8.0. Deze sprong is eenvoudig te verklaren. Android Oreo is versienummer 8.0. Om verwarring met het besturingssysteem te voorkomen heeft Honor besloten om de naamgeving van haar Android-schil daar op aan te passen. In de nieuwste versie van de schil speelt kunstmatige intelligentie een belangrijke rol. Zo herkent de camera automatisch landschappen en stelt automatisch de beste camera-instellingen voor je in dankzij Real-Time Scene en Object Recognition. Daarnaast komt hij met features als Smart Tips en AI Accelerated Translator. De woordvoerder zegt hierover tegenover Android Authority:

“De geüpgradede EMUI 8.0 is avant-garde technologische software die efficiënt, veilig en vooral gebruiksvriendelijk is. Doordat we vertraging (lag) hebben weggevaagd krijgen gebruikers een snellere en slimmere telefoonervaring. Deze worden aangestuurd door geavanceerde technologische features op het vlak van kunstmatige intelligentie (AI). Dankzij de update hoeven gebruikers aanzienlijk minder te doen om de gewenste functie te vinden. Dat is te danken aan slimme applicaties als Navigation Dock en Smart Screen. Daarnaast is 90 procent van de belangrijkste functies met één druk te vinden. EMUI 8.0 is ontwikkeld voor mensen die altijd druk doende zijn.”

Wie van jullie haalt EMUI 8.0 binnen zodra deze beschikbaar is?

Bekijk het laatste nieuws over Honor:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones