Deze iPhones en iPads krijgen iOS 11

Deze iPhones en iPads krijgen iOS 11

Eerder deze week onthulde Apple een drietal nieuwe smartphones: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Het zijn de eerste toestellen die standaard met iOS 11 worden geleverd, de nieuwste versie van Apples besturingssysteem. Maar welke iPhones kunnen straks nog meer een update verwachten naar het nieuwe OS? Wij hebben ze voor je op een rij gezet, inclusief de iPads en iPods.

Apple introduceert ieder jaar twee of drie opvolgers van de iPhones van het jaar daarvoor. Naast de nieuwe vlaggenschepen heeft de fabrikant uiteraard nog veel meer voor ons in petto. Zo krijgt de Apple TV regelmatig een opvolger, maar ook de Mac-computers, Apple Watches en iPads. Ook op het gebied van software komt het Amerikaanse technologiebedrijf met iets nieuws op de proppen. We doelen niet zozeer op een update voor WatchOS of MacOS, maar iOS, het besturingssysteem voor mobiele apparaten.

Tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) in juni maakten we officieel kennis met iOS 11. In aanloop naar het evenement, maar ook daarna hebben we maar liefst 10 verschillende bèta- of testversies van het besturingssysteem voorbij zien komen. Zodoende weten we dus vrij goed welke nieuwe features we kunnen verwachten. Zo zijn de App Store en het Bedieningspaneel flink onder handen genomen, is Siri nog slimmer geworden en is de algehele stabiliteit van het besturingssysteem verbeterd, om maar een paar voorbeelden te noemen.

De eerste iDevices ontvangen op dinsdag 19 september iOS 11. Dan wordt het besturingssysteem wereldwijd uitgerold. Dat gebeurt zoals gebruikelijk in fases, dus raak niet meteen in paniek als je hem niet om 00.00 ’s nachts kunt binnenhalen. Je krijgt vanzelf een melding als hij voor je klaarstaat.

Deze apparaten krijgen iOS 11

De belangrijkste vraag nu is: welke iPhones kunnen straks op een update naar iOS 11 rekenen? Wij hebben het antwoord voor jullie. Hieronder hebben we alle iPhones, iPads en andere apparaten opgesomd die volgende week de update ontvangen. De oudste toestellen staan bovenaan, gevolgd door de nieuwste.

iPhones

iPads

  • iPad Air
  • iPad Air 2
  • iPad Pro 12.9 (eerste en tweede generatie)
  • iPad Pro 9.7
  • iPad Pro 10.5
  • iPad (2017)
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 4

iPod

  • iPod touch (zesde generatie)

De iPhones die geen iOS 11 krijgen zijn de iPhone 5 en iPhone 5c. Dat is eenvoudig te verklaren. Deze zijn om te beginnen al behoorlijk op leeftijd. De iPhone 5 werd in 2012 geïntroduceerd, de iPhone 5c in 2013. Een andere reden is dat deze apparaten met een 32-bit chip zijn uitgerust. iOS 11 werkt alleen op apparaten met een 64-bit chip. Dat betekent dat 32-bit apps uit de App Store eveneens niet werken met het nieuwe besturingssysteem. Een groot aantal apps verdwijnt dan ook binnenkort uit de app-collectie van Apple.

 

Wie van jullie kan niet wachten tot volgende week om zijn of haar iPhone te updaten naar iOS 11?

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones