Deze smartphones van Motorola krijgen Android 8.0 Oreo

Deze smartphones van Motorola krijgen Android 8.0 Oreo

Motorola geeft openheid van zaken. In een blog somt de Amerikaanse smartphonefabrikant alle toestellen op die Android 8.0 Oreo krijgen. Benieuwd of jouw toestel er tussen staat? Lees dan snel verder.

Het is nog maar een paar weken geleden dat Google Android 8.0 Oreo officieel aankondigde. De eerste telefoons ontvingen eerder deze week de nieuwste Android-versie. Het gaat vooralsnog om de Pixel- en Nexus-telefoons, twee reeksen waar Google een grote bijdrage levert of heeft geleverd aan de totstandkoming ervan.

Zodra er een nieuwe versie van Googles besturingssysteem beschikbaar is, rijst de vraag welke toestellen deze straks kunnen verwachten. Het is aan de fabrikanten om een lijst samen te stellen welke modellen wel en niet Android Oreo krijgen. Meestal moeten we hier een tijdje op wachten, maar dit jaar zijn de smartphonemakers snel met hun lijstjes. Nog voor de lancering van Android Oreo bevestigde Nokia al dat alle Nokia-telefoons op de nieuwste Android-versie kunnen rekenen. Via een tweet bevestigde HTC dat de HTC 10, HTC U Ultra en HTC U11 Android Oreo kunnen verwachten. Ook Samsung, Sony en Honor hebben al diverse toestellen genoemd die in aanmerking komen voor de Oreo-behandeling. Alle toestellen die (waarschijnlijk) Android Oreo krijgen hebben we in dit artikel voor jullie opgesomd. De telefoons met een asterisk (*) zijn officieel bevestigd door de betreffende fabrikant.

Deze Moto-telefoons krijgen Android Oreo

Motorola India bevestigde eind augustus al dat de Motorola Moto G5s en Motorola Moto G5s Plus Android 8.0 Oreo krijgen. Via de officiële bedrijfsblog geeft het bedrijf de complete lijst. Daar worden de volgende toestellen genoemd:

Als je goed kijkt zie je dat alle toestellen die dit jaar zijn aangekondigd en de vlaggenschepen van afgelopen jaar een update kunnen verwachten. Twee toestellen ontbreken aan de lijst: de Motorola Moto E4 en Motorola Moto E4 Plus. Kennelijk ziet de fabrikant er niets in om tijd en energie te steken om Android Oreo naar deze budgettelefoons te brengen. Daarentegen zien we verrassend veel mid-range telefoons. De meeste producenten rollen veelal de nieuwste Android-versie alleen uit naar de duurdere vlaggenschepen, zoals Samsung en LG.

Jammer genoeg laat Motorola in het midden wanneer de eerste toestellen Android Oreo kunnen verwachten. Als je het antwoord op deze vraag wil, moet je Telefoonabonnement.nl goed in de gaten houden. Als wij geluiden horen dat de nieuwste Android-versie wordt uitgerold naar een van deze toestellen, laten wij dat jullie uiteraard meteen weten.

Nieuw in Android 8.0 Oreo

De nieuwste Android versie voegt enkele interessante functies aan het besturingssysteem toe. Zo worden met de nieuwste software onder meer Notification Channels geïntroduceerd. Hiermee kun je per thema (Channel) aangeven welke meldingen je wel, en welke niet, wil ontvangen in je notificatiescherm. Als je tegelijkertijd naar een video wil kijken en surfen op internet, dan moet je nu nog de keuze maken. Met picture-in-picture of beeld-in-beeld modus behoort dat tot het verleden. Als deze feature is ingeschakeld en je op de Home-knop drukt, verkleint het besturingssysteem de video tot een compact formaat.

Wanneer je nu bijvoorbeeld een e-mail ontvangt en per ongeluk de notificatie daarvan weggeeft, is het gemakkelijk om deze melding helemaal te vergeten. Met Notification Dots heb je hier geen last meer van. Bij het app-icoontje verschijnt een badge met daarin een getal van het aantal ongelezen berichten. Deze functie werkt onder meer bij WhatsApp, Messenger en Gmail. En uiteraard is de algehele stabiliteit van het besturingssysteem verbeterd en de batterijduur verder geoptimaliseerd. Zoals ieder jaar krijg je ook nu weer tientallen nieuwe emoji.

Benieuwd naar alle nieuwe functies in Android 8.0 Oreo? Lees dan het volgende stuk waarin wij tot in detail uitleggen wat je van de nieuwste Android versie mag verwachten: Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij.

 

UPDATE: Motorola India laat via een tweet weten dat ook de Motorola Moto G4 Plus Android 8.0 Oreo krijgt. Opvallend genoeg komt dit toestel niet voor op de officiële lijst van Motorola. Is er sprake van een vergissing? Of is Motorola dit toestel simpelweg vergeten om aan de lijst toe te voegen? Wij denken dat er sprake is van een uitglijder van Motorola India. Vrijwel alle toestellen die Motorola noemt zijn namelijk dit jaar gepresenteerd. De Moto G4 Plus is inmiddels ruim een jaar oud.

UPDATE 2: Motorola India heeft de tweet verwijderd waarin het zegt dat de Motorola Moto G4 Plus Android Oreo krijgt. Dat bevestigt wat we al vermoedden, namelijk dat het één grote vergissing is. Op Twitter is er weinig begrip voor deze slipper van Motorola India.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones