Dit filmpje laat elke iPhone en iPad vastlopen

Dit filmpje laat elke iPhone en iPad vastlopen

Wil je een rotgeintje uithalen met een van je vrienden? Er is een video in omloop waardoor iedere iPhone en iPad gegarandeerd crasht en vastloopt. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een videobestand dat het geheugen laat vollopen.

Hoe gaat het in zijn werking? Allereerst moet je de vriend die je in de maling wil namen via een sms- of WhatsApp-berichtje de link naar de gewraakte video versturen. Om te verhullen dat het om een geintje gaat, kun je hem door Google laten inkorten en een ander linknaam geven. Zodra je vriend de video ontvangt en hem opent, wordt hij afgespeeld in Apples webbrowser Safari.

Corrupt videobestand

Op het eerste oog lijkt er helemaal niets aan de hand: het is gewoon een dom en nietszeggend filmpje dat slechts enkele seconden duurt. Daarna kun je zonder problemen weer verder gaan met wat je op dat moment aan het doen was op je iPhone. Na ongeveer twintig tot dertig seconden merk je dat je smartphone ineens trager wordt. Zo traag dat op een gegeven moment geen enkele inputcommando meer werkt en zelfs de Home-knop niets meer doet.

Wat nu? Telefoon kapot? Gelukkig is dat niet het geval en hoef je je peperdure iPhone niet met het grofvuil aan de straatkant te zetten.  Het enige dat je hoeft te doen is een hard reset uitvoeren. Daarvoor druk je tegelijkertijd de volumeknop omlaag en aan/uitknop in en houdt deze net zo lang ingedrukt totdat je iPhone zichzelf opnieuw opstart.

Let wel: het gaat om een hard reset, geen factory reset. Je behoudt dus gewoon al je foto’s, video’s, muziek en andere data.

Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om een corrupt videobestand waardoor het werkgeheugen van je iPhone helemaal vastloopt en je smartphone onbruikbaar wordt. De kans is groot dat Apple de bug in een toekomstige update plet. Deze bug kan ook iedere iPad laten vastlopen.

In de onderstaande video zie je de beruchte video in kwestie en wat deze met je iPhone doet. Ook geeft de videomaker enige tekst en uitleg wat er volgens hem gebeurt zodra je op play drukt. In de beschrijving vind je een link naar de gewraakte video.

Sms-bericht

De video heeft wel iets weg van een bug die afgelopen jaar opdook. Toen circuleerde er een sms-bericht dat, net als de hierboven beschreven video, iedere iPhone kan laten vastlopen. Het bericht bestond uit een unieke reeks Chinese en Arabische karakters waardoor je telefoon helemaal van slag raakte. Zodra je deze las met iMessage, crashte je iPhone.

Snel nadat deze bug opdook bracht Apple een update uit.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones