Dit is de achterkant van de OnePlus 5T

Dit is de achterkant van de OnePlus 5T

OnePlus geeft de laatste tijd veel hints weg over de OnePlus 5T. Afgelopen weekend postte de Chinese telefoonmaker een foto van het vlaggenschip van de achterkant. En wat zien we? Precies, een dubbele camera.

De OnePlus 5T is de opvolger van de OnePlus 5, die in juni van dit jaar werd gelanceerd. De laatste paar weken probeert OnePlus ons alvast warm te laten lopen voor de aanstaande onthulling. Deze vindt naar verluidt plaats op donderdag 16 november. Waar? Ook daarover zagen we afgelopen weekend een hint voorbijkomen. OnePlus plaatste op Twitter de onderstaande foto met daarbij de vraag ‘kunnen jullie raden in welke stad wij de OnePlus 5T lanceren?’. Na een beetje speurwerk hebben Amerikaanse media ontdekt dat de foto op een kruising in Manhattan is geschoten, oftewel New York City.

Dit is de OnePlus 5T

We weten dus waar de onthulling plaatsvindt. Ook over het toestel is de afgelopen paar weken al veel bekend gemaakt en bevestigd door OnePlus. Zo weten we dat de flagship killer zijn hoofdtelefoonaansluiting behoudt en dat je hem niet draadloos kunt opladen. Vandaag leren we dat hij een dual-camerasysteem heeft, oftewel twee camera’s aan de achterkant. OnePlus heeft namelijk een foto van de achterzijde van het toestel op haar Twitter account geplaatst. Om toch nog iets aan onze verbeelding over te laten, heeft de fabrikant de flitser uitgeschakeld van de camera waarmee de foto is geschoten. Wat echter heel duidelijk is te zien, zijn de twee camera’s met LED-flitser en het bedrijfslogo van OnePlus. Daarmee bevestigt OnePlus het gerucht dat de OnePlus 5T een dubbele camera heeft. Hints over de technische specificaties van de camera’s bewaart de fabrikant tot de onthulling.

Specificaties OnePlus 5T

OnePlus onthult vandaag de achterzijde van de OnePlus 5T. De kans dat we ook de voorkant te zien krijgen,  is gelijk aan nul. Of misschien een heel klein hoekje of ander detail, als teaser. Dankzij techjournalist Evan Blass hebben we een goed beeld van hoe de volgende flagship killer eruit komt te zien. Enkele weken geleden plaatste hij een foto op zijn Twitter account waarop de helft van de voorzijde te zien was. Daaruit konden we opmaken dat de OnePlus 5T het eerste vlaggenschip met bezel-less design wordt van de fabrikant. Alleen aan de bovenkant zagen we een dun balkje lopen waarin de selfiecamera is verwerkt. Hoe groot het scherm wordt weten we niet. We hebben wel geruchten gehoord over een schermresolutie van 2160 bij 1080 pixels en een 18:9 beeldverhouding.

Qua hardware onder de motorkap verwachten we weinig nieuws. Qualcomm heeft immers nog geen opvolger voor de Snapdragon 835 aangekondigd. Deze wordt naar verwachting aangevuld met de Adreno 540 GPU, 6 GB of 8 GB werkgeheugen en 64 GB of 128 GB interne opslag. De foto van vandaag laat duidelijk de dubbele camera zien. Volgens een online benchmark heeft één van de lenzen een resolutie van 20 megapixels. De selfiecamera zou exact dezelfde zijn als zijn voorganger. Dat betekent dat je hiermee plaatjes van jezelf schiet met een resolutie van 16 megapixels. We horen her en der ook geluiden over een 20 megapixel selfiecamera.

Draadloos opladen is er zoals gezegd niet bij. Eén van de redenen waarom OnePlus deze feature achterwege heeft gelaten is dat draadloos opladen nog niet zo snel is als haar eigen snellaadtechniek Dash Charge. Bovendien wordt de OnePlus 5T door de extra onderdelen dikker en zwaarder en zegt OnePlus de kwaliteit niet te kunnen garanderen. Waar je wel op mag rekenen is de hoofdtelefoonaansluiting, Alert Slider en USB-C aansluiting. En de kans dat je direct met Android 8.0 Oreo aan de slag kunt is ook groot.

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones