26 maart 2015 door in Apple.

Niet één, niet twee, maar drie iPhones.. Zoveel zouden er dit jaar in september gepresenteerd worden door Apple CEO Tim Cook. Dat beweert een Taiwanese tech-website. Naast de opvolgers van de iPhone 6 en 6 Plus zou er ook een 4-inch variant iPhone verschijnen, vergelijkbaar met de iPhone 5C. het zou zomaar kunnen dat Apple de plastic behuizing weer toepast.

De iPhones

De telefoons zouden gepresenteerd worden onder de noemer iPhone 6, 6 Plus en 6C. Deze moeten zoals gebruikelijk in september gepresenteerd worden. Niet heel verwonderlijk is dat de 6C-telefoon de goedkoopste van deze drie gaat worden.

Een slimme zet van iPhone, want niet iedereen is fan van de grote telefoons. In verhouding was de vorige iPhone 5C wel te duur, het is maar de vraag of Apple daar nu rekening mee houdt. Als de iPhone 6C daadwerkelijk een 4,7 inch scherm krijgt, dan zal deze net zo groot zijn als de iPhone 5 en 5S.

Technieken

De 6S-serie zou een nieuwe Apple A9-chip krijgen. Daarentegen krijgt de 6C waarschijnlijk de bestaande Apple A8-chip. De schermen van de 6S Plus en 6C zouden gemaakt worden door Japan Display, Sharp en LG Display. Het scherm van de reguliere 6S zou van Japan Display en LG afkomstig zijn.

Zoals het er naar uitziet worden de 6S en 6S Plus in de fabrieken van Foxconn in elkaar gezet en de 6C in de fabrieken van Foxconn. Alledrie de iPhones zouden voorzien zijn van het Gorilla Glass. Ook is er nfc-technologie aanwezig, wat contactloos betalen mogelijk maakt via Apple Pay. En niet te vergeten te vingerafdruktechnologie, zodat je Touch ID kunt gebruiken en niet continu je wachtwoord hoeft in te voeren.

Het nieuws komt van de Taiwanese website Digitimes, op basis van anonieme bronnen tussen de leveranciers die onderdelen leveren. Wat betreft de betrouwbaarheid van de site, wisselt deze nog weleens.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones