Dit zijn de eerste foto’s van de aankomende Moto-telefoons

Dit zijn de eerste foto’s van de aankomende Moto-telefoons

Droid-Life heeft dinsdagavond diverse persfoto’s van een aantal Moto-telefoons online gezet. Het gaat om de Motorola Moto X5, Motorola Moto G6, Motorola Moto G6 Plus, Motorola Moto G6 Play, Motorola Moto Z3 en Motorola Moto Z3 Play. Tevens zegt de techsite bekend te zijn met de specificaties van de toestellen.

Motorola staat op het punt om een fors aantal nieuwe smartphones te presenteren. En het podium daarvoor is waarschijnlijk het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Van 26 februari tot en met 1 maart wordt de Spaanse wereldstad omgetoverd tot de smartphonehoofdstad van de wereld. Naast Motorola zijn onder meer Huawei, LG, Sony en Samsung hier van de partij om hun nieuwste toestellen aan het grote publiek te presenteren.

Afgelopen jaar onthulde Motorola op het MWC de Motorola Moto G5 en Motorola Moto G5 Plus. Dit jaar pakt de Amerikaanse smartphonemaker nog grootser uit. Droid-Life heeft persfoto’s van zes toestellen online gezet, inclusief de specificaties. Dat wil niet zeggen dat deze allemaal volgende maand uit de doeken worden gedaan. We gaan er van uit dat Motorola er een aantal bewaart voor een later tijdstip. Hieronder gaan we ze stapsgewijs af.

Dit is de Motorola Moto X5

We beginnen met de Motorola Moto X5. Zijn voorganger werd afgelopen jaar op de IFA-beurs in Berlijn gepresenteerd. Het zou ons enigszins verbazen als hij nu al een opvolger krijgt. We verwachten dan ook dat dit een van de telefoons is die niet op het MWC wordt onthuld. Qua vormgeving lijkt hij als twee druppels water op de Motorola Moto X4. Het grootste verschil is het beeldscherm. De Moto X4 had nog een traditioneel 5,2 inch groot Full HD-display. De Moto X5 heeft een zogeheten edge-to-edge display. Volgens Droid-Life is dezee 5,9 inch in doorsnee en heeft hij een resolutie van 2160 bij 1080 pixels (Full HD+). Door de dunne randen rondom het scherm is de beeldverhouding niet langer 16:9, maar 18:9. Als je goed kijkt zie je bovenin een inkeping die enigszins lijkt op de notch van de iPhone X. Links en rechts daarvan zien we een camera met onbekende resolutie. Ook aan de achterkant heeft Motorola een dubbele camera geplaatst.

Door het grote scherm vinden we de vingerafdruksensor niet langer aan de voorkant. Waarschijnlijk is deze naar de achterkant verhuisd. Eenzelfde verandering zagen we eerder deze week bij de Motorola Moto E5. Onderin zien we een witte on-screen knop die waarschijnlijk als navigatieknop dient. Mogelijk heb je de keuze om voor deze variant te gaan, of de welbekende drieknopcombinatie te kiezen (Vorige, Home en Recent App Switcher). Verder vermeldt het promotiemateriaal dat het toestel uitgerust is met ‘Smart AI’, oftewel kunstmatige intelligentie. Details hierover ontbreken op dit moment.

Motorola Moto X5

De Motorola Moto G6-reeks

Als er een serie is die we hoogstwaarschijnlijk op het MWC te zien krijgen, dan is het wel de Motorola Moto G6-reeks. Volgens Droid-Life bestaat deze dit jaar uit drie modellen: de Motorola Moto G6, Motorola Moto G6 Plus en Motorola Moto G6 Play. Afgelopen jaar lanceerde de fabrikant enkel de Moto G5 en Moto G5 Plus. Het jaar daarvoor (2016) mochten we de Moto G4, Moto G4 Plus en Moto G4 Play verwelkomen. Dit jaar krijgen we naar verluidt dus weer een drietal telefoons in de G6-serie.

De G6-reeks krijgt volgens Droid-Life dezelfde look and feel als de Moto X4. Dat betekent dat de metalen behuizing afgewerkt is met 3D Glass. De toestellen hebben mogelijk een Full HD+ display met 18:9 aspect ratio. Toch valt de kin met capacitieve knop onmiddellijk op. Daardoor twijfelen we enigszins aan de veronderstelling van een randloos scherm. Wellicht is de vingerafdruksensor hier in verwerkt, maar Droid-Life claimt dat deze naar de achterkant verhuist. De Moto G6 zou 5,7 inch groot zijn, de Moto G6 Plus maar liefst 5,93 inch.

Wat betreft de hardware kunnen we een bescheiden upgrade verwachten. Zo verruilt Motorola de Qualcomm Snapdragon 430 van de Motorola Moto G5s voor de Snapdragon 450. Daarnaast krijgt het toestel een 3000 mAh batterij. De Moto G6 Plus krijgt naar verluidt een Snapdragon 630 (was Snapdragon 625) met 3200 mAh batterij. De Moto G6 Play, het instapmodel van de reeks, heeft een indrukwekkende 4000 mAh batterij.

De Moto G6 en Moto G6 Plus verschijnen in twee varianten. De basismodellen zijn uitgerust met 3 GB werkgeheugen en 32 GB geheugen. Hun duurdere tegenhangers hebben 4 GB RAM en 64 GB intern geheugen. Beide toestellen hebben achterop een dual-camerasysteem. Deze bestaat volgens de techsite uit een 12 en 5 megapixelcamera. Selfies schiet je met een 16 megapixelcamera. De Moto G6 Play is de enige met een single-lens aan de voor- en achterkant.

Motorola Moto G6 Plus

De Moto Z3 en Moto Z3 Play

We eindigen dit artikel met een korte vooruitblik op de Motorola Moto Z3 en Moto Z3 Play. De algehele vormfactor is gelijk aan die van zijn voorgangers. Dat is nodig zodat de Moto Mods die we de afgelopen jaren zagen ook op de nieuwe modellen passen. Het grote verschil met hun voorgangers is dat deze toestellen een edge-to-edge display krijgen. Het is een samensmelting tussen het design van het verleden en moderne grote scherm die we tegenwoordig steeds vaker zien. We zien dezelfde nieuwe navigatieknop als bij de Moto G6-reeks.

Onder de motorkap wordt hij naar verluidt aangestuurd door de Snapdragon 845. Over de hoeveelheid werkgeheugen en de opslagcapaciteit is niets bekend. Achterop krijgen de vlaggenschepen een dual-camera. Dat zijn de details die toevertrouwd zijn aan Droid-Life.

Motorola Moto Z3 Play

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones