Dit zijn de eerste Sony-telefoons met de Snapdragon 845

Dit zijn de eerste Sony-telefoons met de Snapdragon 845

Sony gaat groots uitpakken op het Mobile World Congress (MWC). Het gerucht gaat dat het Japanse elektronicabedrijf op de smartphonebeurs drie premium smartphones gaat onthullen: de Sony Xperia XZ1 Premium, Sony Xperia XZ1 Plus en Sony Xperia XZ1s. Vermoedelijk worden een aantal van deze vlaggenschepen uitgerust met de Snapdragon 845, de nieuwste en krachtigste processor van Qualcomm tot op heden.

Dat schrijft althans de Georgische website Vortex.ge. De techsite publiceerde eerder al conceptfoto’s van hoe de opvolgers van de Sony Xperia XZ Premium en Sony Xperia XZ1 er mogelijk uit komen te zien.

Afgelopen week verspreidde Evan Blass foto’s van de Sony Xperia XA2, Sony Xperia XA2 Ultra en Sony Xperia L2. Wanneer deze toestellen worden onthuld liet de Amerikaanse techjournalist in het midden. Het vermoeden bestond dat ze volgend maand in Barcelona onthuld zouden worden. Het zou ons echter niet verbazen als Sony ze deze week al presenteert. Dan vindt namelijk in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) plaats.

Dat vermoeden wordt vandaag kracht bijgezet doordat we opnieuw een drietal smartphones voorbij zien komen. Het gaat om de Sony Xperia XZ1 Premium, Sony Xperia XZ1 Plus en Sony Xperia XZ1s. We gaan er namelijk van uit dat Sony een verpletterende indruk wil maken op het MWC. Dan ligt het voor de hand dat Sony hier verschillende nieuwe vlaggenschepen onthult en geen mid-range telefoons. Deze laatste worden naar verluidt op de beursvloer van de CES getoond.

Dit kunnen we verwachten van de nieuwste Sony-vlaggenschepen

De Georgische techsite Vortex.ge zegt de specificaties van de nieuwste vlaggenschepen van Sony te kennen. We beginnen met de Sony Xperia XZ1 Premium. Dit toestel heeft naar verluidt een 5,46 inch groot 4K-display. Na de Sony Xperia Z5 Premium en Sony Xperia XZ Premium zou dit het derde toestel in de collectie van Sony zijn met een 4K-scherm. Deze hebben een resolutie van 2160 bij 3840 pixels. Helaas is het geen OLED-scherm, maar een HDR LCD-display. Mogelijk is het de allereerste smartphone ter wereld met de Snapdragon 845. Deze chipset werd begin vorige maand aangekondigd en belooft een stuk krachtiger en energiezuiniger te zijn dan zijn voorgangers. Alles wat je over de nieuwste System-on-a-Chip (SoC) moet weten vind je in het onderstaande artikel. Hij wordt bijgestaan door 6 GB werkgeheugen en je krijgt maar liefst 128 GB aan intern geheugen. Achterop heeft Sony twee 12 megapixelcamera’s en een vingerafdrukscanner geplaatst. De selfiecamera heeft een resolutie van 13 megapixels.

Ook de Sony Xperia XZ1 Plus wordt volgens de Georgische techsite uitgerust met de Snapdragon 845. Hij beschikt wel over minder werkgeheugen en opslagcapaciteit, namelijk 4 GB en 64 GB. Zowel de dubbele hoofdcamera als de selfiecamera hebben vermoedelijk dezelfde resolutie als bij de Sony Xperia XZ1 Premium. Het beeldscherm is 5,5 inch groot, maar heeft een Full HD resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Ook hier geldt dat je genoegen moet nemen met een HDR LCD-display. Ook hier vinden we de vingerafdruksensor aan de achterkant.

Tot slot de Sony Xperia XZ1s. Dit is volgens Vortex.ge de kleinste en minst krachtige van het trio. Het scherm is slechts 5,2 inch groot en telt 1920 bij 1080 pixels. Qua prestaties kan hij zich niet meten met de andere vlaggenschepen. De Xperia XZ1s krijgt naar verluidt een Snapdragon 835. Daarmee is het zeker geen slome telefoon. De Snapdragon 835 zagen we in vrijwel alle high-end vlaggenschepen van vorig jaar, zoals de OnePlus 5T, Nokia 8, Google Pixel 2 (XL) en HTC U11 Plus. Verder krijg je 4 GB RAM en 64 GB intern geheugen. De Xperia XZ1s heeft hetzelfde camerasysteem als de vorige twee vlaggenschepen, namelijk een dubbele 12 megapixelcamera en een 13 megapixel camera aan de voorzijde. Ook dit compacte vlaggenschip heeft een vingerafdruksensor achterop. Hoewel het nergens wordt vermeld mogen we er van uitgaan dat alle drie de vlaggenschepen op Android 8.0 Oreo draaien.

Korreltje zout

Hoe de techsite aan deze informatie komt is onduidelijk. Tevens zijn we niet bekend met de reputatie van de site. We raden dan ook aan om de informatie over de vermeende specificaties met een korreltje zout te nemen. Het is in ieder geval een indicatie welke koers Sony mogelijk inslaat en dat is natuurlijk altijd interessant.

Zoals gezegd gaan we er van uit dat de vlaggenschepen eind februari of begin maart worden gepresenteerd op het MWC in Barcelona.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones