Dit zijn de eerste specs van de LG V20

LG V10

Gisteren wijdde ik op Telefoonabonnement.nl nog een artikel aan de komst van de LG V20. De Zuid-Koreaanse smartphoneproducent wilde niet al te veel verklappen over het aanstaande vlaggenschip, behalve dat hij in september aan de wereld wordt onthuld. Nog geen 24 uur na deze aankondiging zien we de eerste specificaties op internet voorbijkomen.

Eerder dit jaar lanceerde het bedrijf de LG G5, een toptoestel dat met behulp van modules is uit te breiden. Een bijzonder toestel dat veel geld in het laatje moest brengen voor LG, maar helaas is het een commerciële flop gebleken. Zo zijn er naar schatting maar 2,2 miljoen exemplaren van verkocht in plaats van de geschatte 3 miljoen. Gelukkig gaat het met bedrijf an sich wel goed: in het tweede kwartaal steeg de smartphoneverkoop met 3% naar 13,9 miljoen.

Met de LG V20 willen de Zuid-Koreanen de ellende van de LG G5 snel achter zich laten. In een persbericht belooft het bedrijf dat de V20 “de nieuwe standaard voor premium smartphones” wordt. Zo verraadde LG dat het aanstaande vlaggenschip onder meer wordt uitgerust met een dual-camerasysteem –zoals we dat onder meer van de LG G5 en Huawei P9 kennen– hij net als de LG V10 en LG X Screen een tweede scherm aan de voorzijde krijgt en dat hij wordt voorzien van een Hi-Fi 32-bit DAC voor een nog betere muziekervaring.

Vandaag lekken via de Koreaanse techsite Sedaily de eerste specificaties uit van de LG V20. De track record van deze site is me niet bekend. Volgens de redactie van Sedaily krijgt de V20, zoals beloofd, premium specs. Opmerkelijk genoeg maakt de site nergens melding van een tweede scherm, die wel degelijk aanwezig is. Voor mij reden om de onderstaande specs toch met een korreltje zout te nemen.

Specificaties LG V20

Volgens Sedaily krijgt de LG V20 een 5.5 inch scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Dat is opmerkelijk, want de LG V10 van afgelopen jaar had nog een 5.7 inch scherm met QHD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Zou LG de schermgrootte en –resolutie bewust naar beneden hebben geschroefd?

Onder de motorkap vinden we volgens de Koreaanse techsite een Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor, een CPU die we aantreffen in andere high-end toestellen zoals de HTC 10, Samsung Galaxy S7 Edge en OnePlus 3. De chipset wordt aangevuld met een Adreno 530 GPU, 3GB of 4GB RAM en 32GB of 64GB intern geheugen, afhankelijk van welke uitvoering je kiest. De opslagcapaciteit is met een microSD-kaart uit te breiden tot 256GB.

De primaire camera krijgt een hogere resolutie als we Sedaily mogen geloven: deze is naar verluidt opgevoerd van 16 megapixels naar 20 megapixels. Of dit een dubbele camera is laat de Koreaanse techsite in het midden, maar is wel hetgeen LG ons belooft. Aan de voorzijde zou het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf een 8 megapixel selfiecamera hebben geplaatst.

Verder zou hij een USB Type-C aansluiting en 4.000 mAh batterij hebben. Dat laatste klinkt wat ongeloofwaardig, omdat slechts een handjevol high-end smartphones een dergelijke batterij hebben. Deze hebben echter veelal een groter display en hogere schermresolutie. Over een eventuele vingerafdrukscanner wordt niks gezegd. Deze feature was wel aanwezig bij diens voorganger.

Nogmaals, het klinkt mij wat ongeloofwaardig in de oren. Met nog minimaal een maand voor de officiële lancering is de kans groot dat we de komende weken nog vaker geruchten over de specificaties of het design van de LG V20 zullen tegenkomen. Als dat het geval is lees je dat hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones