Draadloos betalen met Rabo Wallet

Draadloos betalen met Rabo Wallet

Rabobank-klanten met een Samsung Galaxy S4 en Samsung Note 3 contactloos betalen. Daarvoor hebben ze enkel een app nodig: Rabo Wallet. Deze is vandaag geïntroduceerd door de Rabobank. En daarmee scoort deze bank een primeur als eerste Nederlandse bank.

Jeroen Verrijdt (directeur Betalen en Sparen) zegt dat klanten steeds meer toepassingen op hun telefoon willen en dat mobiel bankieren de laatste jaren steeds populairder is geworden. “De stap naar Rabo Wallet is hiervan een logisch gevolg.”

De Rabobank is ervan overtuigd dat de toekomst in mobiel betalen ligt. “Het is een innovatie in het betalingsverkeer die consumenten en ondernemers gemak en snelheid brengt.” Daarbij zegt hij dat het net zo veilig is als pinnen.

Verwachting

Voorlopig kunnen alleen gebruikers van de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Note 3 gebruik maken van de betaalmethode. Er zullen in de toekomst meer toestellen aan dat rijtje worden toegevoegd. Behalve meer telefoons verwachten we ook dat meer banken spoedig zullen volgen met contactloos betalen. Van de ING weten we dat deze later dit jaar al zal volgen.

Betalen met nfc

Door de nfc-chip in de telefoon hoef je je Galaxy of Note enkele centimeters van de betaalautomaat te houden. Voor bedragen tot aan 25 euro hoef je geen pincode in te toetsen. Ook kun je deze vooraf al intoetsen, wat het betalen sneller maakt. Daarna wordt het bedrag automatisch van je bankrekening afgeschreven.

Hier leggen we meer uit over het betalen met behulp van de nfc-chip.

ING en ABN AMRO

In 2013 hielden Rabobank, ING en ABN Amro al een gezamenlijke proef in Leiden voor deze betaalmethode. In datzelfde jaar was ING al de eerste met betaalpasjes waarbij je draadloos kon betalen, door deze tegen het pin-apparaat te houden. Zo’n tachtig procent van de circulerende ING-passen zijn daar nu geschikt voor en er is zo’n 5 miljoen keer gebruik van gemaakt.

ABN heeft aangegeven niet hetzelfde te gaan doen. De bank wil wel contactloos gaan betalen, maar wil zich op de betaalpassen storten zoals ING deed. Eind dit jaar moeten alle betaalpassen van ABN Amro geschikt zijn om contactloos te kunnen betalen. Zo kunnen alle ABN Amro-klanten draadloos betalen. “En niet alleen de klanten met een smartphone die er geschikt voor is.”

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones