Draadloos opladen ontbreekt op OnePlus 5T

OnePlus 5T

Iedere week leren we wel iets nieuws over de OnePlus 5T. Vandaag horen we dat de flagship killer niet draadloos is op te laden. Ben je benieuwd waarom OnePlus deze feature overboord heeft gegooid? Lees dan snel verder.

De OnePlus 5T wordt het tweede vlaggenschip dat de Chinezen dit jaar op de markt brengen. De geruchtenmolen draait op volle toeren en om de haverklap krijgen we nieuwe details over het toestel te horen. Zo bevestigde OnePlus deze week de naam van de telefoon en kregen we te horen dat hij van een hoofdtelefoonaansluiting wordt voorzien.

Vandaag leren we opnieuw een belangrijk detail over het vlaggenschip. Het is namelijk niet mogelijk om de OnePlus 5T draadloos op te laden. Pete Lau, CEO en oprichter van OnePlus, legt op het Chinese sociale netwerk Weibo uit waarom hiervoor gekozen is. Hij is namelijk geen fan van draadloos opladen, zeker niet bij de OnePlus 5T. Hij draagt hier drie redenen voor aan.

Daarom kun je de OnePlus 5T niet draadloos opladen

Om te beginnen ondersteunt de OnePlus 5T, net als zijn voorgangers, Dash Charge. Hiermee is je toestel al voor 60 procent opgeladen in slechts 35 minuten tijd. Als je dus op het punt staat om de deur uit te gaan en je ziet dat je telefoon bijna leeg is, dan hoef je hem maar even aan de oplader te hangen om er weer enkele uren tegenaan te kunnen. Daar kan draadloos opladen niet tegenop boksen.

Een ander argument dat Pete Lau noemt om draadloos opladen weg te laten bij de OnePlus 5T, heeft te maken met het design. Om deze functionaliteit naar een smartphone te brengen, moeten er intern extra componenten worden aangebracht. Deze coil of spoel neemt uiteraard ruimte in beslag. Daardoor houdt het vlaggenschip aan de binnenkant minder ruimte over. Er is dan maar één alternatief: het toestel dikker maken. En dat is iets dat Pete Lau niet ziet zitten.

De derde en laatste reden is dat Lau meent dat draadloos opladen nog in de kinderschoenen staat. Op technisch vlak kun je met draadloos opladen niet dezelfde laadprestaties behalen als met een oplader en Dash Charge.  Omdat OnePlus niet garant kan staan voor de kwaliteit van draadloos opladen, heeft het bedrijf besloten om deze feature geheel weg te laten. Dat wil niet zeggen dat OnePlus niets in deze technologie ziet. Maar op dit moment vindt ze het gewoon niet interessant genoeg. Wie weet ondersteunen toekomstige vlaggenschepen van het bedrijf wel draadloos opladen.

Dit jaar introduceerden fabrikanten diverse vlaggenschepen die draadloos opgeladen kunnen worden. Zo introduceerde Samsung de Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8 Plus en Samsung Galaxy Note 8. Apple kwam met de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X op de proppen. Ook de LG V30, die eind deze maand in ons land wordt verwacht, kun je draadloos opladen met de LG Wireless Charging Pad.

Over de OnePlus 5T

De OnePlus 5T heeft naar verluidt een schermresolutie van 2160 bij 1080 pixels. Hoe groot het scherm wordt weten we niet precies. Het gerucht gaat dat het vlaggenschip de populaire 18:9 beeldverhouding overneemt. Dat betekent niet alleen dat er meer content op het scherm past, maar ook dat we een bezel-less display krijgen. Oftewel, een randloos scherm, een trend die in 2017 is doorgebroken. De kans dat we een nieuwe, snellere processor onder de motorkap krijgen is klein. Qualcomm heeft nog altijd geen opvolger voor de Snapdragon 835 aangekondigd. Volgens het geruchtencircuit verschijnt deze pas begin volgend jaar. Deze wordt aangevuld met 6 GB of 8 GB werkgeheugen en 64 GB of 128 GB interne opslag.

Net als de OnePlus 5 krijgt de OnePlus 5T een dual-camerasysteem. Voor zover bekend heeft één van de lenzen een resolutie van 20 megapixels. De selfiecamera heeft naar alle waarschijnlijk dezelfde resolutie als zijn voorloper, namelijk 16 megapixels. De hoofdtelefoonaansluiting is gewoon aanwezig, zo bevestigde OnePlus deze week. Dat betekent dat je je oude headset voorlopig nog kunt blijven gebruiken. Of hij waterdicht is, is onbekend maar lijkt ons stug. De vingerafdrukscanner vinden we niet langer aan de voorzijde, maar is verhuisd naar de achterkant. Dat komt door het grote, voorkantdekkende scherm. De Alert Slider zit wel op de oude, vertrouwde plek aan de zijkant. Tot slot wordt het vlaggenschip geleverd met een custom ROM die gebaseerd is op Android 8.0 Oreo.

Wanneer de grote onthulling van de OnePlus 5T plaatsvindt weten we niet precies. Volgens de laatste berichten krijgen we hem op donderdag 16 november te zien. Wij kijken er al naar uit, jullie ook?

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones