Draadloos opladen op de iPhone 7

Draadloos opladen op de iPhone 7

Alhoewel er nog erg weinig bekend is over de nieuwe aankomende iPhone 7, is de geruchtenstroom inmiddels vol op gang. Apple zou inmiddels met verschillende partners een techniek hebben ontwikkeld die draadloos opladen mogelijk maakt. Nu is dit laatste zeker niet nieuw, maar de afstand die Apple wil overbruggen zal wel nieuw zijn.

Oplaadpunt

Op dit moment is het draadloos opladen enkel nog mogelijk op specifieke punten. Hierbij is het dus noodzakelijk om hem ergens weg te leggen waar het draadloze oplaadpunt zijn werk kan doen. Hierdoor ben je dus nog steeds gebonden aan een vast punt om de smartphone weer op te laden. Apple wil met de iPhone 7 graag deze beperking doorbreken en vanaf grotere afstanden het draadloos opladen mogelijk maken.

Geheel vreemd is deze techniek niet, want in 2012 heeft Apple al een patent aangevraagd op deze techniek onder de naam Near-Field Magnetic Response. Op dit moment zou het mogelijk zijn om een meter verwijderd te zijn van het werkelijke oplaadstation. Op dit moment werkt Apple nog steeds aan deze techniek, want ook een meter is voor Apple niet voldoende. Als alles tot in de puntjes is uitgewerkt en Apple ook tevreden is over het resultaat kunnen wij zeker deze nieuwe techniek gaan verwachten in de nieuwe iPhone 7.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones