Drie gevaren die Apple serieus bedreigen, de drie C’s

Drie gevaren die Apple serieus bedreigen, de drie C’s

Ondanks bezorgdheid over vertraging in de verkoop van de iPhone, blijft Apple op de beurs het meest waardevolle bedrijf. Deze week besteedde het Chinese Fortune aandacht aan Apple en wat de Apple analist van UBS, Steven Milunovich, verwacht voor het bedrijf. Wij nemen je mee in de hoogtepunten.

Milunovich ziet drie grote gevaren in de toekomst voor Apple. Serieuze aspecten die ’s werelds meest winstgevende bedrijf nog wel eens ten val kunnen brengen. Hij noemt ze de drie C’s: “China, Chat bots en Cheap phones,” China, de chat robots en goedkope telefoons. Apple staat vandaag de dag enigszins onder vuur door de marginale vernieuwing in functies en het verlengen van de upgrade-cyclus. Daarnaast verwachten analisten dat de iPhone verkopen van Apple iets onder de 231 miljoen toestellen zal vallen die het in 2015 verkocht. Toch is die terugval in omzet niet het grootste probleem dat Apple bedreigt zegt de analist.

Het gevaar China

Bovenop de terugval in iPhone verkopen voorziet de analist drie grote bedreigingen voor Apple. Waarvan China de grootste is. De laatste paar jaar heeft Apple namelijk een indrukwekkende groei laten zien onder ander doordat China Mobile, de grootste mobiele provider van het land, eindelijk heeft ingestemd om de iPhone te verkopen. Een groei die een ernstiger probleem kan worden wanneer de Chinese overheid haar binnenlandse leveranciers als Lenovo en Huawei gaat bevoordelen. Dit is al eerder gebeurt in ‘enterprise computing’ zegt Milunovich. Buitenlandse bedrijven als IBM, HP en Cisco zagen toen de verkopen drastisch dalen in China.

Chat-robot gevaar voor Apple Store & De Apple Boeman

De tweede kwestie is een uitdaging aan Apple’s applicatiewinkel. De Chat-robot is een waar gevaar voor Apple’s app store. Met de lancering van de Facebook chat-robot deze maand is er een ware hype ontstaan rond deze chatterbot. Op dit moment is er nog geen dreigend gevaar, maar deze nieuwe business met een marktwaarde van misschien wel 50 miljard dollar wordt steeds uitgebreider. Het laatste gevaar is Apple’s boeman. Het is al vaak voorspelt en voor Apple gelukkig nog nooit werkelijkheid geworden. Dat consumenten niet meer trouw zullen zijn aan de iPhone en over schakelen naar goedkope smartphones. Niet eens een onlogische keus aangezien die smartphones tegenwoordig zeker ‘goed genoeg’ zijn. Milunovich noemt de goedkope telefoon een serieuze bedreiging, hoewel hij niet volledig overtuigd klinkt dat het gaat gebeuren.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Nokia telefoons
Honor telefoons
Alle mobiele telefoons