8 december 2014 door in Apple en Samsung.

smartphones-usageTwee jaar geleden liep de helft van de Nederlanders met een smartphone in de hand. Inmiddels weet Telecompaper te melden dat maar liefst driekwart van de Nederlanders zo’n toestel beschikt. En daarin heeft Samsung de overhand: bijna vijftig procent van al die mensen heeft een smartphone. Ook Apple doet het niet slecht: bijna een kwart van al die mensen heeft een iPhone. Een ware Apple-religie, aangezien bijna alle tablets van deze mensen een iPad is. Ook overspoelt Marktplaats met oude iPhones zodra Tim Cook met een nieuwe iPhone zwaait.

Samsung populair

Voor het onderzoek werd de ‘gehele markt’ gemeten, in de leeftijd van 12 tot en met 80 jaar. In de periode van juli tot september dit jaar werden 12.000 mensen ondervraagt.

Samsung blijkt het populairst. 47 procent van de smartphonegebruikers heeft een Samsung-toestel. Behalve Samsung- en Apple-toestellen gebruiken we heus nog wel andere telefoons zoals die van Huawei, LG en HTC.

iPhone blijft in de familie

Zodra er een nieuwe iPhone in beeld komt, doet een derde van de Apple-gebruikers zijn of haar oude toestel in de verkoop. Ook blijven de toestellen steeds meer in familiekring circuleren. Eerst gaf 7 procent van de gebruikers hun toestel weg aan een familielid, dat aantal is nu gestegen naar 11 procent.

Een verder grappig detail: het zijn vooral de mannen die nieuwe smartphones kopen. Vrouwen hebben over het algemeen meer oudere soorten telefoons. Zo heeft 55 procent van de mannen een van de nieuwste smartphones, zoals de Samsung Galaxy S5. Wat betreft vrouwen heeft bijna de helft een van de nieuwste smartphones, 45 procent.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones