Eerste details over Samsung Galaxy J3 (2018) bekend

Eerste details over Samsung Galaxy J3 (2018) bekend

Een deel van de specificaties van de Samsung Galaxy J3 (2018) ligt op straat. Dankzij de online benchmark GFXbench hebben we nu een aardig beeld wat we straks aan de binnen- en buitenkant van het toestel kunnen verwachten. Het belooft weer een typische mid-range telefoon te worden zonder echt opvallende of opmerkelijke specificaties. Hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet.

Begin juni van dit jaar onthulde Samsung de nieuwste aanvullingen op de Samsung Galaxy J-reeks: de Samsung Galaxy J3 (2017), Samsung Galaxy J5 (2017) en Samsung Galaxy J7 (2017). Alle drie de modellen zijn verkrijgbaar in ons land. De prijs varieert van 199 euro voor het instapmodel tot 299 euro voor de grootste en krachtigste uitvoering. Mogelijk krijgen de telefoons er binnenkort één of meerdere broers bij. In de database van GFXbench zien we voor het eerst aanwijzingen over de Samsung Galaxy J3 (2018). Mogelijk wordt hij nog vlak voor het einde van het jaar uit de doeken gedaan, of anders begin volgend jaar.

Specificaties Samsung Galaxy J3 (2018)

De Samsung Galaxy J3 (2018), die ook wel bekendstaat als de Samsung SM-J337, is het instapmodel van de aanstaande serie. Dat betekent dat je geen al te hoge verwachtingen mag hebben van het toestel. Ten opzichte van zijn voorganger is het een bescheiden upgrade. Zo krijgt het aanstaande toestel naar verluidt een 5,0 inch groot HD-display met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Waarschijnlijk krijgt hij net als zijn voorganger een IPS LCD-display. Wil je een Super AMOLED-scherm? Dan moet je op de Samsung Galaxy J5 (2018) of Samsung Galaxy J7 (2018) wachten. De 18:9 beeldverhouding zien we naar verluidt bij de aanstaande Galaxy A (2018) reeks, maar voorlopig nog niet bij de Galaxy J (2018) serie.

Onder de motorkap vinden we een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Waarschijnlijk heeft Samsung wederom voor een Exynos processor. Deze chipset hebben de Koreanen zelf ontwikkeld. Zijn voorganger werd aangestuurd door de Exynos 7570. Deze bestaat eveneens uit vier kernen, maar heeft een pieksnelheid van 1,4 GHz. Als we GFXbench mogen geloven wordt de Mali-T720 GPU ingeruild voor de Mali-G71. Deze grafische processor zagen we afgelopen jaar in high-end vlaggenschepen als de Huawei Mate 9, maar ook bijvoorbeeld in de Samsung Galaxy S8. Dat klinkt dus als een grote stap voorwaarts. Verder vinden we 2 GB werkgeheugen en 16 GB interne opslag onder de kap. Van de opslagcapaciteit houd je naar verwachting zo’n 9 GB over voor eigen gebruik.

Over de camera’s zijn nog maar weinig details bekend. Als we de online benchmark mogen geloven krijgt de hoofdcamera een resolutie van 8 megapixels. Dat is een opvallende keuze: zijn voorganger had namelijk nog een 13 megapixelcamera aan de achterkant. Maar wellicht heeft Samsung de camera andere upgrades gegeven, zoals een groter diafragma of extra LED-flitsers. De selfiecamera moet waarschijnlijk genoegen nemen met een resolutie van 5 megapixels. Zaken als Bluetooth en GPS zijn uiteraard aanwezig. Dat geldt niet voor een NFC-chip. Contactloos betalen met je smartphone is er dus niet bij. Tot slot draait de middenklasser op Android 7.1.1 Nougat. Het is immers een budgettelefoon. Een update naar Android 8.0 Oreo is dan ook hoogst onwaarschijnlijk, maar daar kunnen we niets met zekerheid over zeggen.

Prijs en beschikbaarheid

Over de adviesprijs en introductiedatum van de Samsung Galaxy J3 (2018) hebben we nog niets gehoord. Als we zijn voorganger als uitgangspunt nemen, dan zal het prijskaartje rond de 200 euro uitvallen. Vermoedelijk krijgen we de Galaxy J (2018) serie vlak voor het einde van het jaar te zien, of begin volgend jaar. Dan vindt in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) plaats. Misschien dat Samsung dit podium gebruikt om de toestellen te onthullen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones