Eerste high-res foto’s Samsung Galaxy Note 7 gespot

Eerste high-res foto’s Samsung Galaxy Note 7 gespot

Benieuwd hoe de Samsung Galaxy Note 7 er straks uit komt te zien en neem je geen genoegen met gelekte foto’s van povere kwaliteit? Lees dan snel verder, want Telefoonabonnement.nl heeft de eerste hogeresolutiefoto’s van het nog te verschijnen vlaggenschip gevonden.

De foto’s zijn afkomstig van de twitteraar Evan Blass. Volgens hem verschijnt de Samsung Galaxy Note 7 in drie verschillende kleuren: Black Onyx, Silver Titanium en Blue Coral. Alleen van de laatstgenoemde kleur hebben we eerder vernomen dat deze op de markt wordt gebracht, de twee andere zijn nieuw.

Foto’s Samsung Galaxy Note 7

Het zijn niet de eerste foto’s die van het toptoestel opdoken. Eerder deze week publiceerden Android Authority en Steve Hemmerstoffer (@onleaks) plaatjes van de voor- en achterzijde. Daarop was zonneklaar te zien dat Samsung drie inkepingen had vrijgelaten aan de voorkant. Volgens de lekkers het onherroepelijke bewijs dat de Samsung Galaxy Note 7 met een irisscanner wordt uitgerust.

Punt was alleen dat deze foto’s van zeer slechte kwaliteit waren. De kiekjes van Blass daarentegen zijn van aanzienlijk betere kwaliteit. Sterker nog, het lijken haast wel officiële persfoto’s. Als je goed kijkt zie je aan weerszijden dat de Galaxy Note 7 een afgebogen rand krijgt. Daarmee lijkt het gerucht van een dual-edge scherm opnieuw bevestigd te worden.

Samsung Galaxy Note 7 volgens Evan Blass

Echter, de vormgeving van de bovenkant van het scherm wijkt af als je die vergelijkt met de foto van AA en @onleaks. Bij deze laatste zie drie grote ronde inkepingen voor de irisscanner en nog wat extra gaten voor de camera en flitser of nabijheidssensor. Op de foto’s van Blass lijkt de irisscanner in geen velden of wegen te bekennen. Het display op zijn foto’s heeft meer weg van de Samsung Galaxy S7 Edge.

Iemand lijkt het dus bij het verkeerde eind te hebben. Maar wie? Over een goeie maand –dinsdag 2 augustus wordt als datum voor de grote onthulling genoemd– hebben we meer duidelijkheid.

Samsung Galaxy Note 7 krijgt irisscanner

Samsung Galaxy Note 7 volgens AA en @onleaks

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een 5.7 of 5.8 inch scherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Het vlaggenschip verschijnt in twee uitvoeringen: een met een Exynos 8893 chip en een met Qualcomm Snapdragon 821 processor. De grafische kaart wordt eveneens door Qualcomm geleverd: de Adreno 530 GPU. Het werkgeheugen bedraagt 6GB, de opslagcapaciteit 64GB, 128GB of 256GB. Deze kun je optioneel uitbreiden met een microSD-kaart.

Achterop vinden we een 12 megapixelcamera met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS) en dual-pixeltechnologie die we van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge kennen. Onder de kap schuilt een extra krachtige 4.000 mAh batterij, wat gezien het schermformaat en de hoge resolutie een welkome aanvulling is. Verder krijgt de telefoon naar verluidt USB Type-C poort, irisscanner en draait hij op Android 6.0 (Marshmallow). Ook wordt de Galaxy Note 7 het eerste toestel met Samsungs vernieuwde TouchWiz user interface.

Samsung Galaxy Note 7 volgens Evan Blass

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 7 kost naar verwachting 799 euro. Nog niet officieel bevestigd, maar volgens de geruchten wordt het toestel op 2 augustus gepresenteerd door het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf. In de tweede of derde week van augustus zou het toestel al in ons land in de winkels liggen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones