Eerste problemen met iPhone 8 gemeld

Eerste problemen met iPhone 8 gemeld

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus liggen nog maar net in de winkel en nu worden de eerste problemen gemeld. Zo klaagt een vrouw uit Taiwan dat haar toestel ontplofte terwijl deze aan de oplader hing. Vanuit Japan horen we klachten dat het vlaggenschip is open gesprongen, nog voordat hij gebruikt kon worden.

Heb je besloten om niet de iPhone 8 of iPhone 8 Plus te kopen maar te wachten op de iPhone X? Dan is dat wellicht een verstandige keuze. Links en rechts horen we nu al verhalen voorbijkomen waarin een horrorscenario wordt beschreven. Dat wil zeggen, een horrorscenario waar je als kersverse eigenaar van een nieuwe high-end smartphone nooit hoopt mee geconfronteerd te worden.

Het eerste griezelverhaal is afkomstig uit Taiwan. Daar kocht een vrouw de iPhone 8 Plus met 64 GB intern geheugen. De eerste vijf dagen na aankoop was er geen vuiltje aan de lucht. Op de zesde dag was der batterij nog voor 70 procent vol, maar besloot de vrouw om de telefoon toch aan de oplader te hangen. Dan had ze wellicht beter niet kunnen doen. Al na drie minuten begon haar toestel rare geluiden te maken, totdat de telefoon spontaan ontplofte.

‘Ontploffen’ is wellicht niet het juiste woord, maar is nu eenmaal het woord waar de lokale media -die het voorval breed uitmeten- voor hebben gekozen. Er zouden immers geen zichtbare brand- of schroeiplekken te zien zijn. De vrouw claimt de originele oplader en snoeren te hebben gebruikt. In dat geval had dit nooit mogen gebeuren.

Lokale media melden dat het toestel door Apple is meegenomen en wordt onderzocht. Sommigen suggereren dat de batterij de boosdoener is. Daar durven wij onze vraagtekens bij te zetten. In dat geval hadden we aanzienlijk meer en andere soort schade verwacht. Het lijkt er eerder op dat Apple te weinig of geen lijm heeft gebruikt om het scherm op zijn plaats te houden. In dat geval zou het euvel snel en eenvoudig verholpen moeten kunnen worden.

Japan

Voor het tweede nare voorval moeten we afreizen naar Japan. Daar klaagt een consument dat zijn toestel -ook een iPhone 8 Plus- al mankementen had voordat hij hem uit de doos haalde. De eigenaar heeft een aantal foto’s van zijn telefoon op zijn Twitter account geplaatst.

We zien hetzelfde probleem als bij de Taiwanese vrouw. Het scherm is gebogen en uit de behuizing gesprongen. Het display is dusdanig ver gebogen dat je zonder al te veel moeite componenten onder de motorkap ziet zitten. En dat terwijl hij nog in de doos zit. Ook lijkt er sprake te zijn van een productiefout.

Iets vergelijkbaars zagen we enkele weken geleden bij de BlackBerry KEYone. Daar klaagden gebruikers dat hun scherm spontaan uit de behuizing was gesprongen. Gedupeerden kon zich melden bij de klantenservice voor een nieuw toestel. Sinds TCL -die de Blackberry-telefoons produceert- meer lijm gebruikt tijdens het assemblageproces, zijn er voor zover bekend geen nieuwe klachten binnengekomen.

Trend?

Wat er precies aan de hand is, is moeilijk te zeggen. Gaat het om geïsoleerde incidenten? Of is er sprake van een trend? Apple heeft zojuist miljoenen exemplaren van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus laten produceren in korte tijd. Dat is het niet verwonderlijk dat er bij enkelen iets is misgegaan. Om nou van een trend te spreken gaat een stap te ver. Daarvoor zijn er nog te weinig meldingen binnengekomen.

We zien gelijkenissen met de Samsung Galaxy Note 7, Samsungs vlaggenschip van afgelopen jaar. Toen de eerste exemplaren in de winkels lagen, kwamen er klachten binnen dat ze spontaan in rook waren opgegaan. Aanvankelijk deed Samsung deze voorvallen af als afzonderlijke incidenten. Toen de klachten aanhielden en Samsung meer en meer meldingen binnenkreeg, was het duidelijk dat er meer aan de hand was. Uit grondig onderzoek bleek dat er tijdens de productie van de accu iets mis was gegaan waardoor er kortsluiting kon optreden. Uiteindelijk besloot de Zuid-Koreaanse smartphonemaker om het toestel niet langer te produceren en verkopen.

De kans dat het zo’n vaart zal lopen met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, is klein. Herinner je je nog de lancering van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus afgelopen jaar? Dan herinner je je misschien ook nog wel de verhalen van ontplofte telefoons die de media haalden vrij snel na lancering. Achteraf gezien bleek het om enkele vervelende incidenten te gaan. Al met al zijn er vele miljoenen exemplaren van de vlaggenschepen verkocht waar eigenaren nog altijd heel veel plezier aan beleven.

 

Is er iemand die wordt afgeschrikt door deze horrorverhalen?

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (3)
Menno schreef op 5 oktober 2017 om 11:07

Volgens mij is die foto van de Japanse meneer een iPhone 6

Vloeitje schreef op 17 november 2017 om 15:03

Ik heb de iPhone 8 met de volgende problemen, T-mobile verbinding is slecht wordt aangewerkt zeggen ze bij Apple en bij Tmobile tijdens het draadloos opladen van de Iphone 8 in de auto peugeot 3008 (nieuw model) wordt heel heet

Marc schreef op 8 februari 2018 om 11:49

Omdat mijn IPhone 4S opeens traag werd heb ik twee IPhone 8 toestellen gekocht. Vanaf uitpakken, 6 december tot op heden, ben ik op de IPhone 8 via de microfoon niet of slecht te verstaan. De locatie van het bellen en gebeld worden of zelf bellen maakt niet uit, het blijft slecht en onze andere IPhone8 doet het op dezelfde plekken goed. Als de iphone op speaker staat gaat het redelijk en ben ik te verstaan. Van Apple al diverse nieuwe toestellen ontvangen en via de KPN Sim kaarten. De klacht blijft bestaan Sim kaarten wisselen heeft geen zin. Inmiddels meer dan 30 uur met geduldige Apple mensen aan de lijn gehouden. Wat mij opvalt is dat de medewerkers wel voorzichtig en gesloten zijn bij vragen over hun ervaringen met dit toestel. Dat komt waarschijnlijk omdat Apple het Noord Koreaans model hanteert dwz mee luistert met de gespekken om deze “te verbeteren”. In deze gesprekken is mij opgevallen dat dit probleem wel degelijk bekend is bij Apple en dat er vrij veel van dit soort toestellen zijn waarbij de microfoon op het moederboard niet werkt. Mijn conclusie is Koop een goedkoop toestel, merk liefst onbekend die moeten zich bewijzen kosten 10% van een Apple en doen het gewoon. Succes met je keuze.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones