Eerste specs Samsung Galaxy A7 (2018) duiken op

Eerste specs Samsung Galaxy A7 (2018) duiken op

Het duurt waarschijnlijk nog een half jaar voordat Samsung de nieuwe Galaxy A-serie presenteert, maar de Zuid-Koreaanse fabrikant is nu al druk doende met het ontwikkelen van de telefoons in deze reeks. Eén van deze toestellen, de Samsung Galaxy A7 (2018), laat nu al van zich horen. We zijn hem namelijk tegengekomen in de database van GFXbench.

Ieder jaar onthult Samsung een nieuwe Galaxy A-reeks. Met de Samsung Galaxy A (2018) serie is Samsung inmiddels aanbeland bij de vierde generatie. De Galaxy A toestellen zijn geliefd onder consumenten vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een scherpe prijs haal je een degelijke smartphone uit het midrange segment in huis. Wat hem met name zo bijzonder maakt is dat je voor het geld een toestel met AMOLED-display krijgt.

De Samsung Galaxy A3 (2017), Galaxy A5 (2017) en Galaxy A7 (2017) werden begin januari uit de doeken gedaan op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Van deze modellen zijn alleen de eerste twee in ons land verkrijgbaar. Hun opvolgers laten hun gezicht waarschijnlijk over een klein half jaar zien, vermoedelijk in december 2017 of januari 2018. Een nieuwe entry in de database van GFXbench bevestigt min of meer dat Samsung voor de vierde maal deze serie gaat uitbrengen. Daar is namelijk de Samsung SM-A730x opgedoken. Zoals de naam al aangeeft is dit de Samsung Galaxy A7 (2018). Hoe we dat weten? Om te beginnen staat A7 letterlijk in de naam. Daarnaast had zijn voorganger, de Samsung Galaxy A7 (2017), de productcode Samsung SM-A720x.

Dat is ook ditmaal het geval. De nieuwe Galaxy A (2017) serie bestaat uit een drietal modellen: de Samsung Galaxy A3 (2017), Samsung Galaxy A5 (2017) en Samsung Galaxy A7 (2017). Alleen de laatstgenoemde verschijnt niet in ons land, maar hoogstwaarschijnlijk alleen in China en omliggende landen. Dat was bij zijn voorgangers ook het geval. Meer dan genoeg bewijs dat het hier om de nieuwe Galaxy A7 (2018) gaat.

Specificaties Samsung Galaxy A7 (2018)

Volgens GFXbench krijgt de Samsung Galaxy A7 (2018) een Full HD-display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De schermgrootte is verkeerd afgelezen door de online benchmark: deze zou namelijk 86,7 inch bedragen. Dat is aanzienlijk groter dan een gemiddelde televisie. De beelddiagonaal is vooralsnog dus een raadsel, maar waarschijnlijk ligt hij ergens tussen de 5,5 inch en 6 inch. Zo heeft de Galaxy A7 (2017) een 5,7 inch groot scherm.

Onder de motorkap wordt het toestel aangestuurd door een octa-core processor met een kloksnelheid van 2,1 GHz. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om de opvolger van de Exynos 7880, de chipset die we bij zijn voorloper zagen. De grafische processor of GPU is afkomstig van ARM en betreft de Mali-G71. Deze zagen we al eerder in high-end toestellen als de Huawei Mate 9 en de Samsung Galaxy S8. Gameliefhebbers zullen hier hun vingers bij aflikken. Verder vinden we naar verluidt 4 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan intern geheugen onder de kap.

Foto’s schiet je met twee 16 megapixelcamera’s: één aan de voorkant en één aan de achterkant. We verwachten niet dat de camera’s met opties als optische of elektronische beeldstabilisatie of laser-autofocus worden voorzien. Dergelijke features tref je veelal alleen bij de vlaggenschepen aan. Tot slot meldt GFXbench dat de Samsung Galaxy A7 (2018) op Android 7.1.1 Nougat draait. Gezien de populariteit van deze serie zou ons niet verbazen als Samsung na de publieke uitrol van Android 8.0 of Android O besluit om het toestel met deze versie van Google’s besturingssysteem te leveren.

Waarschijnlijk horen we de komende maanden nog meer over de Galaxy A7 (2018) en de andere telefoons in deze reeks. Als dat zo is lees je daar meer over hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones