‘Eerste Surface Phone aanstaande’

‘Eerste Surface Phone aanstaande’

De eerste Surface Phone wordt waarschijnlijk eerder gelanceerd dan je denkt. We kunnen hem nog voor het einde van het jaar in volle glorie aanschouwen. Hoe we dat weten? Dankzij een tweet van de Australische tak van Microsoft.

Microsoft Australia had onlangs een tweet geschreven waarin het aankondigde dat een Surface telefoon ‘binnenkort’ onthuld wordt. Het bedrijf had bij de tweet een foto toegevoegd. Daarop zijn duidelijk de Surface Pro 4 en Surface Book te zien. In het midden zien we een zwart silhouet wat overduidelijk de vorm heeft van een mobiele telefoon. Daarboven staat de tekst ‘New One in Surface family’. De tekst bij deze foto is kort en krachtig: ‘Soon! ;)’, oftewel ‘binnenkort’. Al met al overduidelijk een aanwijzing dat de lancering van de eerste Surface Phone aanstaande is.

Normaal gesproken zouden we de betreffende tweet hieronder hebben opgenomen, maar Microsoft Australia heeft hem inmiddels al verwijderd. De Poolse techsite MSMobile.pl kreeg een schermafbeelding opgestuurd waarin de tweet nog te lezen is.

Surface Phone lancering

Vertraging

Het nieuws over de mogelijk aanstaande lancering staat haaks op eerdere berichtgeving. Afgelopen week meldde Mary Jo Foley van ZDNET nog dat anonieme, maar welingelichte bronnen haar verteld hadden dat Microsoft de lancering van de Surface Phone juist hadden uitgesteld tot volgend jaar. Dit omdat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf momenteel druk doende is om een drietal nieuwe AIO’s te lanceren. Daarnaast werkt het nog een update voor Windows 10, die intern bekend staat onder de naam Redstone 2. Tot slot zou Microsoft ook nog plannen hebben om twee of drie nieuwe Surface-tablets te lanceren. In dit verband worden de Surface 4, Surface Pro 5 en Surface Book 2 genoemd.

Al deze producten en diensten worden volgens de bronnen eerst gelanceerd, pas daarna komt de Surface Phone aan de beurt. In oktober heeft Microsoft een persevenement in de planning staan, maar het lijkt ons stuk dat het al deze producten in één keer presenteert. Hoogstwaarschijnlijk houdt Microsoft volgend jaar nog een tweede evenement. Mogelijk dat de eerste Surface Phone of Surface Phones hier worden onthuld. Volgens de laatste geruchten vindt dit evenement ergens in het voorjaar van 2017 plaats. Oftewel, we zullen nog wat geduld moeten opbrengen.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones