22 april 2014 door in Apple.

iPhone betalenApple zet mogelijk serieuze stappen om zich in de betaalindustrie te gaan begeven. Zo zijn er sollicitatiegesprekken gevoerd om een team hiervoor te vormen. Met de betaaldienst zou het eenvoudiger moeten worden voor iPhone gebruikers om online te kunnen shoppen en in winkels af te kunnen rekenen met een iPhone. Dit meldt Recode naar aanleiding van informatie van anonieme bronnen.

Eenvoudig betalen met je iPhone

Apple zoekt medewerkers uit de betalingsindustrie die het nieuwe platform vorm kunnen geven. Volgens een anonieme bron staat Apple zeer serieus hierin. Met de nieuwe betaaldienst moet het voor gebruikers van een iPhone gemakkelijker zijn om via websites of fysieke producten in apps te kopen. Daarnaast zou het eenvoudiger moeten worden om met de smartphone van Apple te betalen in fysieke winkels.

Apple heeft al toegang tot de creditcardgegevens van veel van haar gebruikers. Tevens zouden er gesprekken plaatsvinden over een samenwerking tussen Apple en PayPal. Er werd afgezien van een overname van startup bedrijf Square. Square werd opgericht door Jack Dorsey die ook Twitter oprichtte, en richt zich op aankopen via mobiele telefoons.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones