28 januari 2015 door in Microsoft.

De Microsoft Lumia ten dode opgeschreven? Absoluut niet! Microsoft heeft bekend gemaakt dat er 10,5 miljoen Lumia-telefoons zijn verkocht in het laatste kwartaal van 2014. Er werd 2,3 miljard dollar aan verdiend en met name de goedkope telefoons deden het goed.

Cijfers

In het derde kwartaal van 2014 werden er 9,3 miljoen verkocht. In het laatste kwartaal van 2013 waren het er 8,2. De verkoop van de Lumia-telefoon, zoals bedacht door Nokia, zit dus flink in de lift. Dat wil niet zeggen dat Microsoft nu van alles met het geld kan doen: Microsoft heeft Nokia flinke licentiekosten betaald om de smartphonedivisie van het bedrijf over te kunnen nemen.

Wat betreft de winstmarge (14 procent) die Microsoft met de telefoons heeft geboekt, is deze lager dan vorig jaar. Dat komt omdat bij Microsoft de nadruk wordt gelegd op goedkopere telefoons, en die rollen nu eenmaal makkelijker over de toonbank.

Mijlpaal

We spreken over een heuse mijlpaal, aangezien er nooit meer dan tien miljoen Windows Phones zijn verkocht in een kwartaal. Voor deze mijlpaal had het bedrijf twintig kwartalen nodig. Android had daar zeven kwartalen voor nodig, en de iPhone veertien.

Microsoft’s CEO Satya Nadella van Microsoft is in ieder geval tevreden. Hij stelt dat de introductie van het nieuwe besturingssysteem Windows 10 er flink aan gaat meehelpen om nog meer telefoons te verkopen.

Opvolger Lumia 830

Volgens geruchten werkt Microsoft nu aan een goedkopere variant van de Lumia 830, die in september vorig jaar gepresenteerd werd. Deze zou ook een 5 inch-beeldscherm krijgen met 720p HD krijgen en aangestuurd worden door een quad-core Snapdragon 400-processor. Deze klokt 1,2 GHz klokt.

Dat blijkt uit uitgelekte specificaties waarin gesproken wordt over een toestel met het typenummer RM-1072. Er zouden veel overeenkomsten met de Lumia 830 zijn. Dat meldt Nokiapoweruser.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones