Nieuw: je smartphone in 30 sec opladen

Batterij-opladerHet is misschien wel de grootste ergernis van iedere bezitter van een smartphone. Die vreselijke korte accuduur. Hoewel je tegenwoordig vrijwel overal je telefoon kunt opladen blijft het behoorlijk storend dat je continu je mobiel aan de lader moet hangen. Het Israëlische bedrijf Storedot heeft hier een oplossing op gevonden.

Telefoonaccu binnen 30 seconden op te laden

Storedot heeft een lange tijd aan een nieuwe technologie gewerkt die het mogelijk maakt om de accu van een telefoon razendsnel op te laden. Inmiddels is er een prototype van de accu ontworpen die het mogelijk maakt om een telefoon in 30 seconden volledig op te laden.

De makers van deze knappe prestatie zeggen gebruik te maken van zogenaamde bio organische nano-kristallen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de nieuwe oplader vanaf 2016 op de markt gebracht worden.

Het prototype is speciaal ontworpen voor de Samsung Galaxy S4. Er moet trouwens nog wel iets aan de vormgeving en het formaat van de nieuwe lader gedaan worden. De huidige prototype is ongeveer net zo groot als de adapter van een laptop. De bedoeling is in ieder geval dat hij uiteindelijk voor meerdere telefoons gebruikt kan worden. Of dit een lader wordt die voor ieder merk geschikt zal zijn of alleen de smartphones van Samsung is echter nog niet bekend.

Prijs

Hoewel de prijs nog niet officieel bekend is gemaakt wordt er verwacht dat de nieuwe lader rond de 30 dollar zal gaan kosten. Wat ons betreft een prima prijs voor een dergelijk product die het grootste probleem van de smartphone hiermee oplost.

Bekijk het indrukwekkende filmpje van de StoreDOT Flash Battery:

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones