Welke eisen stelt de smartphone koper in H1 2016

Welke eisen stelt de smartphone koper in H1 2016

Antutu is één van de grote benchmarks in smartphoneland. Dagelijks testen velen smartphone liefhebbers daar hun gloed nieuwe toestel.

De benchmark kan ons niet alleen laten zien welke smartphones de snelste zijn. Het is ook de ideale database om te achterhalen waar de smartphone koper van nu op let in hun zoektocht naar de perfecte smartphone.

Populaire smartphones 2016

Toestel volgens de smartphone koper van 2016

De ‘ideale’ smartphone in 2016 is een 1080p 5,5-inch of 5-inch smartphone met octa-core Qualcomm processor. Deze smartphone beschikt over een 3 tot 4 GB werkgeheugen met 16 tot 32 GB aan opslag. Het heeft een 13-megapixel of zelfs 21-megapixel hoofd camera en 2.500 mAh tot 3.500 mAh batterij.

Samsung populair

Kijk je naar de meest populaire toestellen van de eerste helft van 2016, dan kun je niet om Samsung heen. Antutu gelooft dat het Zuid-Koreaanse merk als toonaangevend Android merk niet alleen slimme mobiele telefoons in de markt zet. Het bedrijf heeft volgens de benchmark ook een zeer groot invloed de smartphone industrie en die invloed reflecteert op de consument. Het merk geeft consumenten een gevoel van trots en eer. De Samsung Galaxy S7 is niet alleen een indrukwekkend staaltje techniek, het is zeker ook de trots van zijn eigenaar.

Opkomst China

Antutu merkt verder op dat in aanvulling op merkwaarde, een smartphone koper ook kijkt naar kostenefficiëntie. Vandaar dat de Red MI Note3, LeEco 1S en Meizu MX5 ook populair zijn. De Chinese fabrikanten bieden immers vergelijkbare prestaties voor minder geld.

Beeldscherm keuze

De resultaten van Antutu laten zien dat ruim 65% van alle smartphone kopers in 2016 heeft gekozen voor een 1080p Full HD beeldscherm. Aangezien slechts 20,7 % kiest voor een telefoon van 5-inch of minder is het logisch dat de toestellen in 2016 met name Full-HD resolutie hebben. In de toekomst verwachten we dat het aandeel Quad-HD beeldschermen groter wordt. Door de VR-rage kiezen steeds meer fabrikanten voor een 1440p beeldscherm. Nummer drie smartphonefabrikant Huawei is bijvoorbeeld dit jaar pas over gestapt op Quad-HD beeldschermen wegens de overduidelijke VR-voordelen.

Smartphone Res h1 2016

Smartphone koper voorkeur

Qualcomm is heer en meester van de processors

Qualcomm heeft met zijn Snapdragon 820 en de Snapdragon 652 bijna een derde van de processor markt in handen. MediaTek volgt op ruim een vierde. Eerder al melde Antutu dat
Qualcomm’s Snapdragon 820 CPU is uitgegroeid tot de standaard als je kijkt naar de configuratie van een vlaggenschip in 2016. De Exynos chips van Samsung presteren vooral op binnenlandse markt erg goed en ook de Kirin 950 en Kirin 955 CPU’s van Hisilicon zien we terug in de lijst. Die worden alleen gebruikt door Huawei.

CPU fabrikanten H1 2016

Telefoon geheugen in 2016

De smartphone van 2016 heeft 3 tot 4 GB geheugen. Het aantal toestellen met 3 GB geheugen is net iets meer, 44,77 % ten opzichten van 36,56%. Het leeuwendeel van de smartphone koper schaft een toestel aan met 16 GB aan geheugen. 54,62% koopt 16 GB geheugen en 35,4% kiest voor het dubbele. De aankoop van mobiele telefoons met 64 GB en 128 GB stijgt echter. Het marktaandeel van toestellen met 8 GB opslagvolume zal blijven dalen.

Werkgeheugen H1 2016

ROM in H1 2016

Populaire camera’s

Een van de belangrijkste aspecten van een smartphone is de camera achter. Je neemt je smartphone overal mee naar toe en waar kun je beter die bijzondere momenten van je leven mee schieten dan je smartphone?

Camera Smartphone H1 2016
Veel smartphone kopers kiezen voor mainstream pixels. Vooral 8-megapixel, 13-megapixel en 21-megapixel camera’s zijn populair. Uit de grafiek van Antutu blijkt dat kopers niet zozeer gevoelig zijn voor de hoogste pixels. Als reden hiervoor geeft de benchmark dat Apple al jaren iPhones maakt met camera’s zonder al te veel megapixels die beelden genereren van hoge kwaliteit. Daarnaast lagen de camera innovaties dit jaar eerder in dubbele camera’s zoals de LG G5 en Huawei P9.

Een toestel van 5-inch of groter heeft natuurlijk ook een forse batterij. Vandaar dat het overgrote merendeel van de smartphones in 2016 is uitgerust met een batterij van 2.500 tot 3.500 mAh.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding