Evan Blass onthult prijzen Samsung Galaxy S9 (Plus)

Evan Blass onthult prijzen Samsung Galaxy S9 (Plus)

Dat de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus duurder worden dan hun voorgangers, zit er dik in. Maar hoeveel duurder? De Amerikaanse techjournalist Evan Blass zegt het antwoord te hebben. Volgens hem krijgt de Galaxy S9 een adviesprijs van 841 euro. Zijn grote broer gaat naar verluidt over de toonbank voor 997 euro.

Dat laat hij via Twitter weten. Hoe hij aan deze prijzen komt is onduidelijk, maar we kennen allemaal zijn reputatie. Die is vrijwel onberispelijk. Deze adviesprijzen heeft hij dus niet uit de dikke duim gezogen.

De bedragen die Blass noemt -afgezien van de vraag of ze tot op de euro nauwkeurig zijn- bevestigen in ieder geval al wat we vreesden: dat de vlaggenschepen van Samsung nog duurder zijn dan hun voorgangers. De Samsung Galaxy S8 kostte bij lancering 799 euro. De Samsung Galaxy S8 Plus ging destijds voor 899 euro over de toonbank. De Koreaanse fabrikant doet er bij hun opvolgers nog een schepje bovenop. Het instapmodel krijgt naar verluidt een adviesprijs van 841 euro. Zijn grote broer kost volgens de beroepslekker 997 euro.

De kans dat deze prijskaartje bij ons straks in de schappen te zien zijn, is klein. Samsung rond haar bedragen meestal af. Dat betekent dat wij waarschijnlijk 849 euro voor de Samsung Galaxy S9 en 999 euro voor de Samsung Galaxy S9 Plus. Het prijskaartje van de Plus-uitvoering hebben we al eerder gehoord. Over zijn kleine broer hoorden we eerder dat hij een prijskaartje van 899 euro zou krijgen. Blass laat niets heel van dat gerucht.

Dit weten we over de Samsung Galaxy S9 (Plus)

De Samsung Galaxy S9 (Plus) lijken in veel opzichten op hun voorgangers. Zo hebben ze wederom een 5,8 inch en 6,2 inch groot Infinity Display met resolutie van 2960 bij 1440 pixels. In ons land worden ze aangestuurd door de Exynos 9810, in Amerika door de Qualcomm Snapdragon 845. De Galaxy S9 krijgt volgens de laatste berichten 4 GB werkgeheugen en 64 GB interne opslag. Zijn grote broer krijgt extra werkgeheugen en opslagcapaciteit, namelijk 6 GB RAM en 128 GB interne opslag. De accucapaciteit bedraagt respectievelijk 3000 mAh en 3500 mAh.

Achterop vinden we wederom een camera met een resolutie van 12 megapixels, maar is uiteraard op verschillende verbeterd. Zo kun je er naar verluidt super slow-motion video’s opnemen met een frameratenselheid van in 960 fps en heeft hij een variabel diafragma dat mechanisch schakelt tussen f/2.4 en f/1.5. De Galaxy S9 Plus heeft achterop twee 12 megapixelcamera’s. Beide beschikken over optische beeldstabilisatie. Selfies schiet je met een 8 megapixelcamera, die tevens als irisscanner fungeert en gebruikt wordt door de gezichtsherkenningssoftware. De vingerafdrukscanner vinden we voortaan onder de primaire camera in plaats van ernaast.

Verder heeft Samsung de vlaggenschepen voorzien van stereo speakers van AKG, oordopjes van dezelfde fabrikant. Natuurlijk zijn de paradepaardjes stof- en waterdicht (IP68) en voorzien van USB-C poort en NFC-chip. Tot slot worden ze afgeleverd met Android Oreo, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones