Exclusieve software voor Nexus smartphones

Exclusieve software voor Nexus smartphones

De nieuwe Nexus smartphones, die dit jaar nog geïntroduceerd gaan worden, zullen vermoedelijk over unieke mogelijkheden binnen de software gaan beschikken. De software is exclusief voorbehouden aan deze modellen en dus elders zullen wij de mogelijkheden niet gaan aantreffen. Alhoewel Google zelf nog niets bevestigd heeft lijkt het er wel sterk op dat deze onderdelen hun weg gaan vinden naar de nieuwe reeks Nexus smartphones.

Nachtlampje

De eerste unieke feature is het nachtlampje, of Night Light zoals Google het noemt. Wanneer je deze modus inschakelt zal het scherm een blauwe gloed uitstralen waardoor de Nexus smartphone prima als nachtlampje gebruikt kan worden. Om het helemaal makkelijk te maken kun jij ook een tijd instellen waarin dit lampje moet werken. Al eerder was er sprake van een dergelijke mogelijkheid, echter in de laatste versies van Android N werd dit niet meer teruggevonden. De reden was toen dat de nieuwe software ook problemen gaf met de prestaties van de smartphone. Dit probleem lijkt dus nu inmiddels verholpen te zijn en heeft Night Light zijn weg weer terug gevonden.

nightlight

Notificaties

Steeds meer fabrikanten zoeken mogelijkheden om de notificaties sneller en beter te tonen. Zo is LG recentelijk met smartphones op de markt gekomen waarbij deze meldingen in een apart scherm worden getoond. In de nieuwste versie van Android hoef je nog maar twee maal op het scherm te tikken om de laatste meldingen direct te zien. Alhoewel er wordt beweert dat de functie enkel en exclusief is voor de Nexus smartphones lijkt het ons ook een functie die op andere smartphones beschikbaar gaat komen. Dit houden wij dus nog in de gaten.

Live helpdesk

Met de komst van Android 7.0 en de nieuwe Nexus smartphones is er, volgens geruchten, ook een mogelijkheid voor live support. De zogenoemde Google Support app zou in staat zijn om het scherm te delen waarna een ontwikkelaar van Android mee kan kijken en eventueel het probleem oplossen. Deze functie wordt mogelijk verklapt door een tweede tab onder instellingen. De eerste tab is het bekende scherm met alle mogelijkheden om de smartphone in te stellen, terwijl de tweede tab suggereert dat je hier live verbinding kan maken.

Nexus smartphones

Al eerder dit jaar werd er gesproken over de aankomende Nexus smartphones. Volgens Google moesten deze smartphones zich weer gaan onderscheiden ten opzichte van de rest en hierbij is de software een belangrijk sleutelpunt. Het is dan ook niet vreemd dat Google bepaalde zaken enkel op deze nieuwe reeks laat terugkomen. Zo zullen de Nexus smartphones qua software meer mogelijkheden hebben dan welke andere smartphone met Android 7.0. Of de bovenstaande zaken werkelijk naar de Nexus zullen komen is nog de vraag, en het is zeker maar de vraag of er werkelijk live support gaat komen vanuit Google.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Gerucht:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones