Explosieve stijging naar Galaxy S7 Edge door Note 7

Samsung Galaxy S7 Edge

Nu ook de tweede batch van de Samsung Galaxy Note 7 brandgevaarlijk is, zijn consumenten op zoek naar een alternatief vlaggenschip. Die hebben ze gevonden in de Samsung Galaxy S7 Edge. De vraag naar dit toptoestel is flink toegenomen.

Dat zeggen anonieme bronnen uit de verkoopketen tegen de Chinese krant Economic Daily News.

Het zal inmiddels bekende koek zijn voor wie het laatste smartphonenieuws enigszins volgt. De Samsung Galaxy Note 7 had Samsungs kaskraker voor 2016 moeten worden, maar uiteindelijk werd het een fiasco. Dat komt omdat zowel de eerste als de tweede lading van Samsungs nieuwste vlaggenschip spontaan in brand vlogen. In overleg met de Consumer Product Safety Commission (CPSC) heeft Samsung gisteren besloten om ook de ‘veilige’ vervangende exemplaren van de Galaxy Note 7 officieel terug te roepen.

Om consumenten te stimuleren om het toestel ook daadwerkelijk terug te brengen, krijgen klanten niet alleen hun geld terug: Samsung geeft ze tevens een vorm van compensatie. Wat dit is, is afhankelijk van de regio waar je woont. Zo krijgen Nederlandse klanten een microSD-kaart van 128GB als goedmakertje. In Zuid-Korea en de Verenigde Staten daarentegen krijgen consumenten flinke korting als ze besluiten om een Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S7 Edge te kopen. In de VS bedraagt deze korting maar liefst 100 dollar. Ook in Zuid-Korea en Taiwan krijgen klanten dergelijke hoge kortingen geboden.

De kortingsactie blijkt een schot in de roos te zijn. Met name de Samsung Galaxy S7 Edge toestellen vliegen als warme broodjes over de toonbank. Anonieme bronnen melden dat 90% van de klanten die hun Galaxy Note 7 terugbrengen deze laten vervangen door een Galaxy S7 Edge.

Zij profiteren van de Galaxy Note 7 debacle

Uit onderzoek van Apteligent bleek al eerder dat Samsung aanzienlijk meer exemplaren van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge verkoopt sinds de eerste terugroepactie een feit is. De verkoop van deze toestellen steeg respectievelijk met maar liefst 200% en 188%. Een geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen.

Ook Huawei, HTC en LG leggen geen windeieren door de terugroepactie van Samsung. De verkoop van de Huawei Nexus 6P steeg met maar liefst 847% in de eerste weken na de start van de terugroepactie. Ook de verkoop van de LG G5 en HTC 10 steeg achtereenvolgens met 205% en 200%.

Het is een flinke opsteker voor Samsung. Uit onderzoek onder duizend Amerikaanse Samsung-klanten bleek dat een forse groep het vertrouwen kwijt is in de Zuid-Koreaanse smartphonemaker. Zo zei één op de drie ondervraagden nooit meer een mobiele telefoon van Samsung te kopen in de toekomst. Ruim de helft kiest voor een Android-telefoon van een andere smartphoneproducent. Minstens net zo verontrustend was de uitkomst dat één op de drie ondervraagden aangaf door het debacle te zullen overstappen naar iOS.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones