Extra functies voor vingerafdrukscanner Galaxy Note 4

SamsungSamsung presenteert volgende week op de IFA technologiebeurs in Berlijn haar nieuwste phablet. Deze Galaxy Note 4 moet het midden houden tussen een smartphone en een tablet, en wordt net als de Galaxy S5 uitgerust met een vingerafdrukscanner. De scanner in de Note 4 wordt echter met meer functies uitgerust dan die in de S5.

Dat blijkt tenminste uit een voorspelling op basis van ‘anonieme betrouwbare bronnen’ de doorgaans betrouwbare website SamMobile. Het was al langer bekend dat de Galaxy Note 4, evenals de Galaxy S5 en de Galaxy Alpha de Naural ID-sensor van Synaptics krijgt.

Scanner

Er komt dus geen andere scanner in de phablet. Waarschijnlijk betekent dat dat de problemen en het haperende functioneren die samen met de introductie van de scanner zijn intrede deden, niet zullen worden opgelost. Er komen echter wel meer functies bij de Note 4.

Nieuwe functies

Zo is het met de Galaxy Note 4 mogelijk om vingerafdruk-shortcuts toe te voegen. Dit houdt in dat er een afdruk kan worden gemaakt van elke vinger, waarmee simpel en met één druk een app kan worden geopend. Met die functie kun je dus met bijvoorbeeld je duim WhatsApp openen terwijl de telefoon nog niet ontgrendeld is

Daarnaast wil Samsung het ook mogelijk maken dat je met een vingerafdruk kan inloggen op sites. Dit zou het invullen van wachtwoorden overbodig moeten maken.

Alle plannen die Samsung met de nieuwe vingerafdrukscanner heeft worden officieel bekendgemaakt op 3 september, tijdens de IFA technologiebeurs in Berlijn. Uiteraard houdt Telefoonabonnement u op de hoogte van het laatste nieuws dat tijdens IFA bekend wordt gemaakt.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones