Fabrikanten spelen massaal in op het maken van “selfies”

selfiesDe kans dat je nu nog niet weet wat een “selfie” betekent is wel erg klein. In 2013 is het woord selfie verkozen tot woord van het jaar en je kan er in het dagelijkse leven niet meer omheen. Met een selfie maak je een foto van jezelf met de frontcamera van je smartphone. Natuurlijk gaat het er dan om een zo leuk mogelijke achtergrond te hebben. Bijvoorbeeld een selfie met een beroemdheid op de achtergrond of op een wel heel opvallende locatie. Smartphonefabrikanten lijken de trend goed door te hebben en spelen hier dan ook behoorlijk op in.

Zo brengt de Chinese fabrikant Huawei binnenkort een toestel met een zeer goede front camera op de markt en heeft Microsoft het nu ook over een smartphone om selfies mee te maken.

Selfies maken wordt steeds populairder

Het maken van een selfie is de nieuwste trend. Hoewel trends meestal slechts tijdelijk razend populair zijn lijkt het erop dat deze trend niet voor korte duur zal zijn. De laatste jaren werd er vrijwel nooit aandacht besteed aan de kwaliteit van de front camera. De camera aan de achterkant moest goed zijn en als je dan een front camera hebt met maar 1 megapixel was dat meer dan genoeg. Fabrikanten hebben dit lange tijd volgehouden maar de kwaliteit van de front camera lijkt nu eindelijk steeds belangrijker te worden. Merken als Huawei en Microsoft spelen hier al druk op in.

Microsoft’s eerste smartphone is zeer geschikt voor het maken van selfies

Sinds afgelopen vrijdag is de overname van Nokia door Microsoft een feit. Inmiddels heeft Microsoft al laten weten dat ze bezig zijn met een eerste eigen smartphone. Welk merk ze precies als benaming gaan gebruiken is nog niet duidelijk. De geruchten gaan dat ze verder gaan met de Lumia serie.

De eerste smartphone van Microsoft zal in ieder geval zeer geschikt zijn voor het maken van selfies en beschikken over een 5 megapixels front camera.

De leukste zelfgemaakte selfies

In een wereld waar social media niet meer weg te denken is krijgen we dagelijks natuurlijk tientallen leuke selfies te zien. Van alle gemaakte selfies hebben wij een top 3 gemaakt die we graag met je delen:

1. Geniaal gemaakte selfie vanuit een vliegtuig.

selfie-1

2. Zelfs Superman maakt selfies

selfie-2

3. Voetbalfans maken ook selfies

selfie-3

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones