14 november 2014 door in Algemeen.

Facebook HomeNiet dat je de keus had om de app niét te installeren, maar toch is het reden voor een feestje: Facebook Messenger heeft een half miljoen maandelijkse gebruikers. De app, die in plaats is gekomen voor de in de Facebook-app geïntegreerde chat, is door Facebook-gebruikers massaal gedownload. Vaak uit nood geboren, maar desalniettemin razend populair, zo blijkt.

Facebook maakt op zijn eigen website melding van de mijlpaal. In totaal maken er 1,35 miljard mensen gebruik van Facebook. Ruim een derde daarvan heeft dus de chat-app geïnstalleerd. Dat is nog altijd minder dan WhatsApp. Die berichtendienst, die onlangs nog werd overgenomen door Facebook, telt op het moment iets meer dan 600 miljoen gebruikers.

Snelheid

Zoals eerder vermeld was Facebook Messenger in veel gevallen een noodzakelijke aanschaf. Facebook is de app namelijk verplicht gaan stellen, wil je nog per mobiel gebruikmaken van de berichtendienst van het social medium. Er komen nog wel notificaties binnen op de normale Facebook-app, maar wie daarop tikt, wordt doorverwezen naar de Messenger-app.

De reden achter deze verplichting was lang onduidelijk, maar onlangs kwam CEO Mark Zuckerberg met gedachtegang achter het splitsen van de tijdlijn en de chatfunctie. Het doel van Facebook is volgens hem het verbeteren van de snelheid. Wil Facebook in de toekomst een even snelle chatfunctie kunnen bieden als belangrijke tegenhangers (WhatsApp, Hangouts), dan moest de berichtendienst sneller worden gemaakt. Berichten naar elkaar sturen via de gewone Facebook-app zou te omslachtig zijn geweest, aldus Zuckerberg.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones