Fairphone kondigt tweede smartphone aan

Het Nederlandse bedrijf Fairphone heeft vandaag hun tweede nieuwe smartphone aangekondigd. Het unieke aan deze nieuwe smartphone zijn de losse onderdelen die makkelijk zelf te vervangen zijn. Zo kun je makkelijk een gebroken scherm vervangen, maar ook de camera vervangen of een upgrade geven. Het vervangen van de onderdelen is eenvoudig en kan met een simpele schroevendraaier al gedaan zijn.

Vervanging
Met de komst van deze tweede Fairphone wil het bedrijf nogmaals aantonen dat een smartphone ook technisch gezien heel erg makkelijk te onderhouden is. Met slechts een paar simpele schroeven kan een module vervangen worden zoals een camera, micro-USB-poort en de luidspreker. Door middel van draadloze contacten zullen de elementen uiteindelijk hun werk gaan doen. Het scherm is misschien nog wel makkelijker te vervangen, want deze zit met slechts 2 klemmen vast. Met de komst van deze Fairphone kan iedereen makkelijk zelf reparaties uitvoeren en is het in slechts enkele minuten voor elkaar.

Duurzaam
Zoals de naam het eigenlijk al zegt wil Fairphone vooral een duurzame en eerlijke smartphone op de markt zetten. Zo gaat Fairphone verder dan menig ander fabrikant en stelt ook strenge eisen aan het gebruik van grondstoffen. Zo moeten de leveranciers van deze grondstoffen deze winnen uit mijnen waar geen conflicten gaande zijn en moeten de arbeidsomstandigheden in fabrieken goed zijn. Met deze insteek is de aanschaf van een Fairphone dus ook een maatschappelijk punt geworden.

Specificaties
De nieuwe Fairphone zal aankomende zomer in de verkoop gaan voor een adviesprijs van € 525,-. Hiermee is de nieuwe smartphone fors duurder dan zijn voorganger, maar de nieuwe techniek en mogelijkheden maken veel goed. Standaard wordt de Fairphone 2 geleverd met een 4.95 inch touchscreen met een maximale resolutie van 1920 x 1080 pixels. Met een 2.2 Ghz quadcore-processor hoef je ook niet bang te zijn dat de Fairphone een slome smartphone zal zijn. Er is standaard een 8 megapixels camera aanwezig en voor de opslag van foto’s is er 32 GB beschikbaar. Standaard wordt de smartphone geleverd met Android 5.1, maar mogelijk zullen ook andere besturingssystemen zijn opwachting maken op deze nieuwe Fairphone.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones