Finney de eerste Block Chain smartphone

Finney de eerste Block Chain smartphone

Sirin Labs is een bedrijf dat gelooft in de kracht van de Block Chain. Het bedrijf wil daarom de Finney smartphone ontwikkelen, een super veilige Block Chain smartphone. De onderneming start komende maand een crowd funding actie om de smartphone te ontwikkelen.

Sirin Labs is een fabrikant van luxe smartphones en ontwikkeld nu een open source smartphone dat veilig genoeg is om toegang te krijgen tot blockchain. De Finney is vernoemd naar Bitcoin pionier Hal Finney. De smartphone is een onderdeel van een potentiële technologische revolutie. Block Chain is misschien wel de toekomstige manier van betalen. Dankzij mega ingewikkelde codes worden betalingen in de toekomst op een openbare manier weggeschreven. Zo zijn er straks geen banken meer nodig en hoef je niet eens meer naar de notaris als het aan de mogelijkheden van Block Chain ligt. De Finney smartphone wordt de eerste smartphone die deze revolutionaire manier van betalen kan ondersteunen.

Finney smartphone

Finney smartphone

De Sirin Labs Finney smartphone ziet er geweldig uit. Het apparaat heeft een full screen beeldscherm waarbij je vrijwel geen bezels ziet. Het beeldscherm lijkt zelfs met een Edge over te lopen in de bovenkant. Niet zoals bij de Samsung Galaxy S7 Edge aan de zijkant. Er is nog net ruimte voor een aantal sensoren. Vermoedelijk een selfie camera en irisscanner. Aan de achterkant zien we een prachtige druppelvormige cameraheuvel. Het geeft de smartphone een futuristische look. Niet vreemd aangezien de telefoon bedoelt is om de betaalwijze van de toekomst te ondersteunen.

Finney specificaties

De Finney beschikt over een 5,2 inch Quad HD beeldscherm en dankzij de flinter dunne bezels mag je verwachten dat de behuizing compact is. Het is onduidelijk welke krachtbron het bedrijf gebruikt. De processor wordt bij gestaan met 8 GB aan werkgeheugen en dan moeten wij toch echt richting de Snapdragon 835 of een MediaTek Helio X30 denken als processor. Je krijgt genoeg ruimte voor al je bestanden met 256 GB aan opslagruimte. Aan de voorkant tref je een 12 megapixel camera en de hoofdcamera wordt een 16 megapixel camera. De smartphone beschikt over moderne connectiviteit zoals Bluetooth 5. Het toestel draait op Shield OS en heeft een groot aantal beveiligingsapplicaties en software. De uber veilige smartphone zal rond de 1000 dollar gaan kosten, circa 845 euro. De veilige smartphone blijft dus goedkoper dan de Samsung Galaxy Note 8 en de Apple iPhone 8 Plus.

Wat is Block Chain

Wat is Block Chain precies? Een blockchain is een database die groeiende lijst van geordende records genaamd blokken onderhoudt. De blockchain is een soort digitale grootboek waarin transacties in bitcoins of andere cryptovaluta worden opgenomen. Iedere transactie wordt chronologisch geregistreerd en is voor het publiek toegankelijk. De technologie is oorspronkelijk ontworpen voor Bitcoins, maar de potentie van deze technologie is veel groter vinden veel mensen. Helaas doet deze uitleg niet volledig recht aan het begrip. Vandaar dat we de onderstaande YouTube Video hebben toegevoegd voor een nog beter beeld.

De Sirin Labs Crownfunding actie start binnenkort. Het is niet helemaal duidelijk of jij en ik ook kunnen sponsoren. Het bedrijf lanceert namelijk ook een eigen soort Bitcoin, de SRN token. Ergens in oktober start de verkoop en er zijn aantrekkelijke bonussen voor de eerste kopers.

Finney smartphone

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones