22 november 2014 door in Apple.

iPhone cameraDe camera’s van Apple worden met elke nieuwe iPhone beter, maar wat betreft Apple-kenner John Gruber gaat er nu een hele grote sprong gemaakt worden: Apple zou aan een camera werken met dubbele lenzen en DSLR-kwaliteit. Dat verdubbelt de resolutie en is daarmee de grootste boost ooit voor de cameratechnieken van de fabrikant. Gruber zou deze informatie hebben van Apple-medewerkers. “I’ve heard that it’s some kind of weird two-lens system where the back camera uses two lenses and it somehow takes it up into DSLR quality imagery”, zegt hij. 

De ‘weird two-lens system’ lijkt dan ook de Dual Lens-techniek te zijn.

Van 8 naar 16 megapixels

Apple produceert zeer goed verkopende toptoestellen maar de strijd om megapixels leek de fabrikant niet heel erg bezig te houden. Tot nu, dan. Als de geruchten kloppen en Apple past de technieken toe, dan levert het evengoed een 16-megapixelcamera op. Dat in plaats van 8.

Met de twee lenzen kan het systeem beide gemaakte camerabeelden vergelijken en vervolgens de helderste pixels kiezen voor de beste algemene foto.

HTC One M8 kent ‘m al

Apple zou niet de eerste fabrikant zijn die dubbele lenzen gebruikt. Zo gebruikt HTC ‘m al voor de HTC One M8. De tweede lens wordt gebruikt om diepte-informatie op te slaan zodat je achteraf kunt scherpstellen. Ook kun je de tweede lens gebruiken voor optische zoom: zo kun je met de ene lens inzoomen en met de andere uitzoomen.

Sony kondigde onlangs een nieuwe camerasensor aan voor de smartphone. Deze zou 21 megapixels hebben en verpakt zijn in een 1/2,4 inch-ontwerp. Toevallig, aangezien Sony al een lange tijd de cameraleverancier van Apple is. Overigens is Apple daarin niet de enige. Ook Huawei en Samsung nemen onder andere camerasensoren af bij de fabrikant.

Want ja, wie koopt er tegenwoordig nog digitale cameratoestellen?

Bron

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones