Flow: connect je Samsung-apparaten

FlowJe checkt je horloge en krijgt een melding dat je telefoon leeg is. Je leest een artikel op je telefoon, maar als je eenmaal rustig zit lees je het liever verder op je tablet. Dat kan in twee seconden gepiept zijn. Samsung heeft Flow gepresenteerd, een programma waarin je je Samsung-apparaten kunt koppelen en het Skype-gesprek met je beste vriend makkelijk verplaatst naar de televisie!

Hoe?

Je bent met een app bezig en besluit om de activiteit te verplaatsen naar een ander Samsung-apparaat. Dat doe je heel simpel: je gaat naar de ‘deel’-knop en kiest Flow als app waarmee je de info wil delen. Vervolgens krijg je de keuze naar welk apparaat je de content wilt verplaatsen. Ook kun je videogesprekken verplaatsen en notificaties binnen laten komen op andere apparaten.

Bij het delen van al die content wordt niet de hele app verplaatst, daar zouden teveel risico’s aan vastzitten. Nee, Flow verplaatst alleen de state van de app.

Flow

Niet alleen Android

Flow draait nu alleen op Android, maar daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. In onderstaand filmpje zie je de smartwatch Gear S die op het besturingssysteem Tizen draait. Voorlopig is Flow alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Wanneer de Samsung-gebruikers ermee aan de slag kunnen, is nog niet bekend.

Wat Samsung betreft, gaat Flow je leven een stukje makkelijker maken. Als je het filmpje mag geloven. Kijk nou maar gewoon:

Continuity

Flow doet denken aan Apple’s Continuity. Daarin werkt iOS meer samen met Macs. Met de recente update kun je bijvoorbeeld je sms- en mms-berichten beantwoorden vanaf je Mac of iPad. Ook kun je een hotspot aanzetten vanaf je Mac. Daarvoor moeten de telefoon en computer wel bij elkaar in de buurt zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones